Politerno > Україна і світ > Ексзаступнику міністра оборони Халімону оголосили про нову підозру через схему із закупівлями

Ексзаступнику міністра оборони Халімону оголосили про нову підозру через схему із закупівлями

  • 22 Квітня, 2023
  • 865 Переглядів
  • 0
Ігор Халімон

ДБР та НАБУ повідомили про нову підозру двом колишнім чиновникам Міноборони, причетним до завдання шкоди державі на мільйони гривень.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Згідно з датами, зазначеними Бюро, йдеться про колишнього заступника міністра оборони Ігоря Халімона та начальника Департаменту держзакупівель та постачання матеріальних ресурсів Костянтина Ступака.

У грудні 2020 – січні 2021 року за міністра Андрія Тарана керівник департаменту Міноборони уклав договори про закупівлю послуг з організації харчування ЗСУ.

Згодом, за вказівкою Халімона, він незаконно підписав 8 додаткових угод із постачальниками із свідомо невигідними для ЗСУ умовами. ДБР викрило схему у жовтні 2021 року. Орієнтовні збитки держави від угод склали близько 720 млн. грн.

Днями Халімону та Ступаку повідомили про нову підозру щодо статей про зловживання владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та про перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України в особливий період. Ексчиновникам загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

Нагадаємо, у російському місті Бєлгород недалеко від місця вибуху бомби з російського літака виявили “вибухонебезпечний предмет” і евакуюють 17 багатоквартирних будинків, повідомив губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE