Politerno > Україна і світ > Після слів посла щодо Криму Китай заявив, що поважає суверенітет усіх колишніх радянських держав

Після слів посла щодо Криму Китай заявив, що поважає суверенітет усіх колишніх радянських держав

  • 24 Квітня, 2023
  • 351 Переглядів
  • 0

У понеділок, 24 квітня, Китай заявив, що поважає суверенітет держав усіх колишніх радянських країн після того, як посол Пекіна у Франції викликав своїм інтерв’ю обурення в Європі.

Як повідомляє “Європейська правда”, у цьому запевнила речниця МЗС Китаю Мао Нін, її цитує агентство AFP.

“Китай поважає статус суверенної держави республік-учасниць після розпаду Радянського Союзу”, – заявила вона.

Речниця запевнила, що КНР “поважає суверенітет, незалежність і територіальну цілісність усіх країн і підтримує цілі та принципи Статуту ООН”.

“Після розпаду Радянського Союзу Китай був однією з перших країн, які встановили дипломатичні відносини з відповідними державами”, – додала представниця китайського міністерства.

Вона також зазначила, що деякі ЗМІ неправильно інтерпретують позицію КНР щодо українського питання і “сіють розбрат” у відносинах між “Китаєм і відповідними країнами”.

Як відомо, посол Китаю Лу Шає в інтерв’ю висловив думку, що країни колишнього СРСР “не мають ефективного статусу в міжнародному праві, оскільки не існує міжнародної угоди, яка б конкретизувала їхній статус як суверенної країни”.

Він також сказав, що питання територіальної належності окупованого РФ Криму “залежить від того, як сприймати проблему”, і що півострів “від початку належав Росії”. 

Низка європейських столиць назвали неприйнятними ці заяви та закликали Пекін прокоментувати слова посла, а балтійські держави викликали послів Китаю.  

Посол України у Франції Вадим Омельченко гостро відреагував на заяви китайського дипломата.

Нагадаємо, поліція Києва запросила представників військкоматів на зібрання “любителів форсажу”, щоб роздати повістки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE