Politerno > Україна і світ > Росія та Білорусь підписали угоду про розміщення ядерної зброї в РБ

Росія та Білорусь підписали угоду про розміщення ядерної зброї в РБ

  • 25 Травня, 2023
  • 536 Переглядів
  • 0

У четвер, 25 травня, у Мінську підписано угоду про порядок розміщення російської нестратегічної ядерної зброї у Білорусі, рішення про її застосування лишається за Росією.

Про це повідомляє Белта.

Договір підписали міністр оборони РФ Сергій Шойгу та міністр оборони Білорусі Віктор Хренін. Хренін назвав розміщення ядерної зброї у Білорусі “відповіддю недружнім країнами”. Він стверджує, що метою є захист західних кордонів так званої Союзної держави. 

Білоруський міністр згадав “недотримання гарантій безпеки, даних Білорусі в Будапештському меморандумі 5 грудня 1994 року”, а також “безперервну войовничу риторику з боку колективного Заходу”.

За його словами, також йдеться про переобладнання літаків Су-25 з можливістю застосування авіаційних засобів ураження в ядерному оснащенні. Хренін стверджує, що білоруські військові пройшли навчання на російських полігонах і отримали практичні навички в їх експлуатації.

Контроль над ядерною зброєю та рішення про її застосування лишається за Росією.

Нагадаємо, черговий “жест доброї волі” від російських загарбників: солдати 245-го полку Збройних Сил Росії тікають під вогнем “РДК” з села Богун-Городок, що у Бєлгородській області.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE