Politerno > Україна і світ > З “Укрнафти” вкрали 13,8 млрд: завершено слідство про незаконні поставки нафти

З “Укрнафти” вкрали 13,8 млрд: завершено слідство про незаконні поставки нафти

  • 3 Серпня, 2023
  • 776 Переглядів
  • 0

НАБУ завершило слідство про виведення 13,8 млрд гривень з “Укрнафти”. Встановлено, що у 2015 році найбільша нафтогазова компанія України незаконно поставила сировину на суму понад 10,7 млрд грн. При цьому постачання здійснювалися ще до отримання повної суми оплати.

Про це йдеться в публікації пресслужби НАБУ.

“Водночас, згідно з постановою Кабінету Міністрів, постачання нафти має здійснюватися тільки після повної оплати замовником, — ідеться в публікації. — Інакше кажучи, в “Укрнафти” не було законних підстав на постачання продукції без отримання коштів у повному обсязі”, – йдеться у повідомленні.

Сировину переробляли на території Кременчуцького НПЗ, згодом отримані нафтопродукти реалізовували через мережу АЗС по всій країні.

Того ж року “Укрнафта” уклала 70 договорів на купівлю нафтопродуктів з термінами постачання до кінця року. При цьому компанія перерахувала авансом суму понад 3,06 млрд грн.

Потім укладалися й додаткові угоди, терміни постачання за якими продовжувалися до кінця 2018 року. У підсумку “Укрнафта” так і не отримала нафтопродукти, а кошти вивели на офшорні рахунки.

НАБУ шляхом судового розгляду анулювало 60 таких угод майже на 3 млрд гривень. Загальна сума майна та коштів, якими заволоділи за двома епізодами, перевищила 13,8 млрд грн.

Серед підозрюваних у цій справі проходить ексголова правління “Укрнафти”, а також сім інших громадян.

Серед підозрюваних у цій справі проходить ексголова правління “Укрнафти”, а також сім інших громадян.

 

Підозрювані:

– ексголова правління ПАТ “Укрнафта”;

– ексзаступниця керівника управління з продажу нафти, газу та продуктів нафто і газопереробки ПАТ “Укрнафта”;

– екскерівниця відділу контролю за обліком і постачанням нафти і нафтопродуктів ПАТ “Укрнафта”;

– а також колишні директори 5 комерційних підприємств.

Нагадаємо, військовослужбовці Нацгвардії заявили, що вже протягом кількох місяців не отримують передбачені доплати, захищаючи від російських безпілотників небо над критичною інфраструктурою Київської області в складі ротної групи.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE