Politerno > Україна і світ > У війні проти України РФ втратила вже половину своїх десантників – розвідка Британії

У війні проти України РФ втратила вже половину своїх десантників – розвідка Британії

  • 6 Серпня, 2023
  • 297 Переглядів
  • 0

Росія втратила щонайменше половину своїх повітряно-десантних військ під час загарбницької війни проти Україн, що відповідає цифрі у 15 тисяч.

Про це свідчить розвідувальний огляд Міноборони Британії.

За даними розвідки, щорічне святкування Дня повітряно-десантних військ (ПДВ) РФ 2 серпня 2023 року “затьмарило несанкціоноване оприлюднення масштабів втрат, яких зазнали елітні війська в Україні”.

Йдеться про звернення головнокомандувача десантних військ Росії генерал-полковника Михайла Теплінського, де той повідомив, що 8,5 тисяч десантників отримали поранення та все ж повернулися в стрій або не залишили фронт.

“Відео швидко видалили з офіційних каналів Міноборони Росії. Він не прокоментував, скільки військовослужбовців було вбито або отримали надто серйозні поранення, щоб повернутися до виконання службових обов’язків”, – йдеться в повідомленні розвідки.

Однак, зазначають у відомстві, “екстраполюючи цифри Теплінського, можна зробити висновок, що щонайменше 50 відсотків з 30 тисяч десантників, які були в Україні у 2022 році, були вбиті або поранені”.

Нагадаємо, Сили протиповітряної оборони з вечора 5-го по ранок 6-го серпня знищили 13 крилатих ракет “Калібр”, 17 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 27 ударних БпЛА “Shahed-136/131”. Загадом ворог застосував для повітряного нападу 70 засобів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE