Politerno > Україна і світ > Уже без натяків: G7 закликала владу повернути декларування чиновників і посилити боротьбу з корупцією

Уже без натяків: G7 закликала владу повернути декларування чиновників і посилити боротьбу з корупцією

  • 6 Серпня, 2023
  • 510 Переглядів
  • 0

Посли країн Групи Семи після зустрічі з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем заявили, що Україна має забезпечити прозорість та підзвітність використання західної фінансової допомоги, повернути електронне декларування і посилити боротьбу з корупцією.   

Про це йдеться в офіційному твіттері групи.

«Посли #G7 зустрілися з Денисом Шмигалем  для подальшого обговорення результатів Конференції з відновлення України у Великій Британії. Прозорість та підзвітність є вирішальними для того, щоб залучити приватний сектор до відновлення та реконструкції України», – йдеться у повідомленні.

«Ми наголосили на важливості своєчасного вибору нового керівника НАЗК, відновлення системи декларування майна та звітності про фінансування політичних партій, а також посилення антикорупційних інституцій, таких як САП та АРМА», – пише представництво Сімки.

«Ми також закликали до ухвалення законів для забезпечення сильного та незалежного Антимонопольного комітету та вдосконалення корпоративного управління державними підприємствами відповідно до керівних принципів ОЕСР», – наголошують союзники.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, Росія втратила щонайменше половину своїх повітряно-десантних військ під час загарбницької війни проти Україн, що відповідає цифрі у 15 тисяч.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE