Politerno > Україна і світ > Вашингтон схвалив передачу першої партії танків Abrams в Україну

Вашингтон схвалив передачу першої партії танків Abrams в Україну

  • 7 Серпня, 2023
  • 279 Переглядів
  • 0

США схвалили відправку на вихідних першої партії танків Abrams, які прибудуть до України на початку осені.

Про це повідомляє “Європейська правда“, яка посилається на брифінг помічника міністра оборони США з питань закупівель Дугласа Буша.

За словами посадовця Пентагону, перші танки Abrams “уже готові” до відправлення в Україну.

“Тепер вони мають потрапити до Європи, а потім до України, разом з усім, що до них додається. Боєприпаси, запчастини, паливне обладнання, ремонтні засоби. Тобто це не просто танки, це повний пакет, який йде разом з ними. Це все ще в процесі”, – пояснив він.

США розпочали навчання українців на танках у травні в Німеччині. За даними ЗМІ, навчання планують завершити до кінця літа.

Адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про намір відправити танки Abrams в Україну в січні. Вона пішла на цей крок після кількамісячних наполягань на тому, що ці танки занадто складні й важкі в обслуговуванні та ремонті, щоб спонукати Німеччину до постачання її танків Leopard.

Спочатку повідомлялося, що постачання Україні 31 американського танка Abrams можливе не раніше кінця 2023 року.

Згодом США значно прискорили час, необхідний для відправки танків, вирішивши на початку цього року передати старіші моделі M1-A1 замість більш сучасної версії танка. США пообіцяли передати Україні 31 танк.

У червні ЗМІ повідомили, що адміністрація президента Байдена планує схвалити передачу Україні снарядів зі збідненим ураном для танків Abrams.

Нагадаємо, внаслідок російського ракетного удару по житловому будинку в центрі Покровська загинули 5 людей, ще 31 дістали поранення. Зокрема, серед загиблих є заступник начальника ДСНС області, серед постраждалих є поліцейські, рятувальники та дитина.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE