Politerno > Україна і світ > Удар по Івано-Франківщині: РФ била “Кинджалами” по молодих українських пілотах

Удар по Івано-Франківщині: РФ била “Кинджалами” по молодих українських пілотах

  • 11 Серпня, 2023
  • 1018 Переглядів
  • 0

11 серпня російські війська запустили чотири ракети “Кинджал” у бік аеродрому в Івано-Франківській області, маючи за ціль молодих українських пілотів, які незабаром мають їхати навчатися літати на західних літаках. 

Про це повідомив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

“Це – черговий удар терористів ракетами Х-47, які, як пишуть росіяни, “летять точно в ціль”. Сьогодні загинула дитина, в житловий сектор влучила одна з ракет. 

Ті ракети були знову спрямовані на військові аеродроми, які під прицілом ворога вже не перший місяць. І аеродром Старокостянтинів (Хмельницька область – ред.) найбільше зараз переживає наслідки ударів російських окупантів. 

Цього разу Франківщина під прицілом, наша молодь – наші молоді пілоти, які скоро вже практично їдуть на навчання. Молоді пілоти будуть навчатись за іншою програмою, і знаємо, що й Велика Британія, й інші країни будуть навчати їх на новий тип літака, західну техніку, на F16 передусім. 

Таким чином ворог хотів завдати удару і по нашій молоді, позбавляючи нас таким чином перспективи подальшого переозброєння на новітні західні зразки техніки. Як бачимо, успіху не приносять йому ці атаки”, – зазначив Ігнат

Одну з чотирьох ракет Х-47 було збито на Київщині, де є засоби, які можуть протистояти цій зброї, а решта вдарили по Івано-Франківщині – й один із “Кинджалів” влучив у будинок.

За попередніми даними, всі чотири ракети прямували в Івано-Франківську область, сказав Ігнат.

За його словами, Росія не досягає своїх цілей попри шалені витрати на ракети. 

Нагадаємо, у кількох приміщеннях на території Києво-Печерської лаври забарикадувалися сторонні особи. Із допомогою правоохоронців адміністрація хоче припинити їхнє перебування на території заповідника.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE