Politerno > Україна і світ > Відомство Резнікова хоче створити військову поліцію, яка слідкуватиме за дисципліною

Відомство Резнікова хоче створити військову поліцію, яка слідкуватиме за дисципліною

  • 21 Серпня, 2023
  • 426 Переглядів
  • 0

Міноборони розробляє законопроєкт про створення військової поліції, серед завдань якої буде боротьба з військовими злочинами та забезпечення дисципліни серед військових. 

Про це пресслужба Міністерства оборони України.

“Орган буде утворено на основі Військової служби правопорядку у ЗСУ.

До нього перейдуть окремі повноваження щодо оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування військових злочинів (в зонах бойових дій)”, – йдеться у повідомленні.

“Серед основних завдань: правоохоронна діяльність з попередження, виявлення, припинення військових злочинів згідно з нормами Кримінального процесуального кодексу України та військових статутів; оперативно-розшукова діяльність; спеціальна превенція у ЗСУ, ДССТ; забезпечення правопорядку, військової дисципліни у ЗСУ, ДССТ; захист прав військовослужбовців;  захист державного майна та виконання покарань”, – зазначається у проєкті.

За даними оборонного відомства, військова поліція має стати військовим формуванням з правоохоронними функціями та входитиме до системи Міноборони.

Мета формування – підтримка військової дисципліни серед військовослужбовців ЗСУ, Міноборони, Державної спеціальної служби транспорту.

Передбачена сумісність військової поліції з відповідними структурами держав-членів НАТО. 

Нагадаємо, неявка Володимира Путіна на саміт БРІКС свідчить про ізоляцію РФ та дуже обмежені можливості російського президента пересуватися світом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE