Politerno > Україна і світ > Через успіхи ЗСУ на Півдні РФ може піти в наступ на Куп’янськ та Лиман – розвідка Британії

Через успіхи ЗСУ на Півдні РФ може піти в наступ на Куп’янськ та Лиман – розвідка Британії

  • 26 Серпня, 2023
  • 349 Переглядів
  • 0

Розвідка Британії припускає, що російське командування у наступні місяці активізує наступ в районі Куп’янська та Лиману.

Про це йдеться в огляді Міністерства оборони Британії від 26 серпня.

Розвідка розповідає, що через український контрнаступ російські війська відчувають тиск на півдні та під Бахмутом, але в районі Куп’янська та Лиману продовжують атакувати і досягли обмеженого локального просування. 

“З тим як Україна поступово просувається на півдні, Росія, згідно зі своєю доктриною, мала би спробувати перехопити ініціативу шляхом переходу до наступальних дій на оперативному рівні. Куп’янськ та Лиман – один із можливих напрямків, де це може статися.

Існує реалістична можливість того, що Росія збільшить інтенсивність наступальних дій на вісі Куп’янськ-Лиман у наступні два місяці, ймовірно з ціллю просунутися на захід до річки Оскіл і створити буферну зону довкола Луганської області”, – зазначає розвідка. 

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков у відповідь на розслідування “Української правди” щодо причетності племінника нардепа від “Слуги народу” до скандальної закупівлі літніх курток для ЗСУ заявив, що готовий піти у відставку, якщо не доведе, що куртки дійсно були зимові.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE