Politerno > Україна і світ > Афера з куртками для ЗСУ: слід веде до голови Офісу президента Андрія Єрмака

Афера з куртками для ЗСУ: слід веде до голови Офісу президента Андрія Єрмака

  • 26 Серпня, 2023
  • 1138 Переглядів
  • 0

Блогер Володимир Бондаренко дослідив зв’язок власника турецької фірми Vector Avia на ім’я Роман Плетньов з родиною Владислава Миленького, мати якого була партнером голови ОП Андрія Єрмака та його батька Бориса.

Журналіст УП Михайло Ткач, в продовження матеріалу Юрія Ніколова про військові куртки з Туреччини, які шляхом до України з літніх перетворились на зимові та здорожчали втричі, розповів про нардепа від “Слуги народу” Геннадія Касая, племінника якого Олександр Касай, був серед співвласників турецької фірми Vector avia hava araçlari, що поставила МОУ ці куртки, а також про зв’язки Касаїв з державним зрадником В’ячеславом Богуслаєвим (“Мотор-Січ”).

Відомий київський блогер Володимир Бондаренко прові власне дослідження відносно вигодонабувачів від закупівельної афери.

“курткогейт від міноборони і до чого тут Єрмак

зараз розгортається новий корупційний скандал суть якого: чиновники міноборони закупили в турецької фірми одяг для військових на 33 мільйони доларів. Дорогою між турецькою й українською митницями куртки магічно перетворилися з «камуфляжних» (літніх) на «зимові повітрозахисні» і на цьому перетворенні набрали державної ваги з 29 до 86 дол. за штуку

і дехто доволі непогано збагатився на цьому

розкажу дещо про вигодонабувачів цієї афери

ЄРМАК АНДРІЙ БОРИСОВИЧ та Миленька Світлана Іванівна (1947 р.н., м.Київ) заснували ТОВ “М.Є.П.”, яким керував ЄРМАК БОРИС МИХАЙЛОВИЧ (батько)

ця Світлана Миленька має сина на ім’я Миленький Владислав Миколайович (1970 р.н., м.Київ), дружиною якого є Миленька Наталія Іванівна (1970 р.н., м.Київ)

ця Наталія Миленька заснувала ТОВ “КИЙЕНЕРГОІНВЕСТ” разом з людиною на ім’я Плетньов Роман Вікторович (1974 р.н., м. Запоріжжя)

цей Роман Плетньов власник турецької фірми Vector avia hava araçlari, на якій залишилась маржа від перетворення лтнього одягу в зимовий”, – розповів Бондаренко у своєму дописі на Фейсбуці.

“УП та ЦПК Vitaliy Shabunin поки що не відслідкували ций зв’язок

ще пару моментів:

Олександр Касай – член збірної України по гандболу, а Владислав Миленький керував Федерацією гандболу України

інтереси міноборони на засіданні парламентської ТСК замість Резнікова захищав Денис Шарапов, який був партнером Єрмака в ТОВ “МЕДІЙНА ГРУПА ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПАРТНЕРСТВА”, – додав Бондаренко у наступному дописі.

Отже, як бачимо, за корупційною оборудкою із закупівлями курток для ЗСУ стоїть не лише нардеп від “Слуги народу” Геннадій Касай, але й керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Як відомо, міністр оборони Олексій Резніков у відповідь на розслідування “Української правди” щодо причетності племінника нардепа від “Слуги народу” до скандальної закупівлі літніх курток для ЗСУ заявив, що готовий піти у відставку, якщо не доведе, що куртки дійсно були зимові.

Нагадаємо, розвідка Британії припускає, що російське командування у наступні місяці активізує наступ в районі Куп’янська та Лиману.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE