Politerno > Україна і світ > Китайські державні картографи позначили спірну з РФ територію як виключно територію КНР

Китайські державні картографи позначили спірну з РФ територію як виключно територію КНР

  • 29 Серпня, 2023
  • 427 Переглядів
  • 0

Китайський державний сайт «Картографічний сервіс стандартних карток» випустив новий комплект географічних карт за 2023 рік, на яких Великий Уссурійський острів вказаний територією КНР.

Це «територіальне надбання» помітили у Росії на рівні засобів пропаганди.

«Великий Уссурійський острів залишався спірною територією Росії та КНР протягом останніх 100 років. 2008 року країни уклали договір, розділивши острів навпіл, але на нових картах у Китаї це не вказано», – зазначає російське пропагандистське агентство «РБК».

Великий Уссурійський острів розташований на річці Амур у Хабаровському краї РФ. На офіційній китайській карті він вказаний як «найсхідніша точка країни».

«Суперечка за контроль над островом йшла між Росією та Китаєм з 1860 року: кордон між державами було проведено прикордонною річкою Амур, а статус островів був невизначеним. Великий Уссурійський разом із сусіднім островом Тарабаровим і дрібними островами, що оточували їх, у 1920-1930-і роки були «взяті під охорону» радянськими військами. Після розпаду СРСР обидва острови залишилися під контролем Російської Федерації», – зазначають у «РБК».

В агентстві повідомляють, що у 2004 році президент РФ Владімір Путін уклав угоду про передачу КНР західної частини Великого Уссурійського (170 кв. км), островів Тарабарова, Виноградова, Корейського та Ромашкіна. Тоді експерти заявляли, що це хід для зміцнення «стабільності російсько-китайських відносин».

Як повідомлялося, диктатор РФ Володимир Путін погодився відвідати Китай – цей вояж стане його першою поїздкою за кордон після видачі Міжнародним кримінальним судом ордера на його арешт.

Нагадаємо, аеродроми Підмосков’я, які використовують представники малої авіації, змушені передавати силовикам детальні плани польотів через масові доноси росіян, які плутають літаки з українськими безпілотниками, а пілотам доводиться орієнтуватися за “ялинками” через глушіння сигналу GPS.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE