Politerno > Україна і світ > Дрони атакували п’ять областей РФ: зруйновано чотири Іл-76 у Пскові, вибухи лунали у Севастопольській бухті

Дрони атакували п’ять областей РФ: зруйновано чотири Іл-76 у Пскові, вибухи лунали у Севастопольській бухті

  • 30 Серпня, 2023
  • 349 Переглядів
  • 0

Міноборони РФ заявило, що в середу вночі були збиті дрони над Брянською, Орловською, Калузькою, Рязанською областями. Внаслідок атаки безпілотників чотири літаки Іл-76 пошкоджені на військовому аеродромі у Пскові. Так звана “влада” Севастополя повідомила про вибухи в районі Севастопольської бухти.

Про це пишуть РосЗМІ, російське міноборони та телеграм-канали.

“Вночі 30 серпня припинено спробу київського режиму здійснити терористичну атаку БпЛА літакового типу по об’єктах на території Російської Федерації”, – йдеться у повідомленні.

У російському відомстві зазначили, що черговими засобами ППО нібито “три українські безпілотні літальні апарати збито над територією Брянської області та ще один БпЛА над територією Орловської області”.

Телеграм-канал Mash повідомляє, що один зі збитих над Брянськом БпЛА впав на завод “Кремній ЕЛ” – він значиться в списку найбільших російських підприємств мікроелектроніки.

За попередніми даними Mash, є руйнування – на місці працюють “швидка” і МНС.

Російські ЗМІ повідомляють, що чотири літаки Іл-76 пошкоджені на військовому аеродромі у Пскові внаслідок атаки безпілотників.

Губернатор Псковської області Михаіл Вєдєрніков заявив наступне: “Міноборони у Псковському аеропорту відбиває атаку безпілотників”.

“За попередньою інформацією жертв немає. Масштаб руйнувань уточнюється”, – додав чиновник.

За даними ТАСС, чотири літаки Іл-76 пошкоджено в Пскові на військовому аеродромі після атаки безпілотників.

 “…ухвалено рішення про скасування всіх рейсів на завтра (тобто, вже на сьогодні, на 30.08.23) до з’ясування характеру можливого пошкодження ЗПС.

За попередніми оцінками нічого серйозного, але вночі в цьому переконатися складно”, – повідоми Вєдєрніков трохи згодом.

Так званий губернатор Севастополя Михайло Развожаєв у Telegram повідомив: “У районі Севастопольської бухти за попередньою інформацією сили ППДО відбивають атаки ворожих безпілотників з моря”.

“Кримський вітер” опублікував відео нібито роботи російської ППО в районі окупованого Севастополя.

Нагадаємо, китайський державний сайт «Картографічний сервіс стандартних карток» випустив новий комплект географічних карт за 2023 рік, на яких Великий Уссурійський острів вказаний територією КНР.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE