Politerno > Україна і світ > Пєсков шкодує, що Путіну тепер доведеться відмовитися від визитів до Вірменії

Пєсков шкодує, що Путіну тепер доведеться відмовитися від визитів до Вірменії

  • 3 Жовтня, 2023
  • 371 Переглядів
  • 0
Путін і Пєсков

Після ратифікації Вірменією Римського статуту у Кремлі заявили, що не хотіли б, щоб російському диктатору Володимиру Путіну довелося відмовлятися від візиту до союзницької країни.

Про це заявив прессекретар російського диктатора Дмитро Пєсков 3 жовтня.

“Звичайно, нам би не хотілося, щоб колись із якихось причин президенту довелося б відмовлятися від візитів до Вірменії.

Безумовно, нас багато що об’єднує з братнім вірменським народом. У нас немає сумнівів, що буде об’єднувати назавжди”, – зазначив прессекретар диктатора.

Пєсков заявив, що рішення Вірменії ратифікувати Римський статут було “некоректним”.

“До чинного керівництва Вірменії з’являться додаткові запитання, вони були заздалегідь передані вірменській стороні. Ми сумніваємося і сумнівалися від самого початку в тому, що з точки зору двосторонніх відносин приєднання Вірменії до Римського статуту Міжнародного кримінального суду є коректним. Як і раніше, вважаємо, що це некоректне рішення”, – додав речник російського диктатора.

Як відомо, Національні збори Вірменії ухвалили законопроєкт про ратифікацію Римського статуту, на основі якого заснований Міжнародний кримінальний суд, що раніше видав ордер на арешт президента Росії Влолодимира Путіна.

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявляв, що рішення Вірменії щодо Римського статуту є “надзвичайно ворожими”. При цьому він зазначив, що вірменська сторона запропонувала укласти з Росією двосторонню угоду щодо Римського статуту.

Нагадаємо, Європейський парламент проголосував за резолюцію з перегляду бюджету Євросоюзу на 2021-2027 роки, який передбачає створення спеціального Українського фонду в 50 мільярдів євро.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE