Politerno > Україна і світ > ХАМАС масовано атакував Ізраїль: Нетаньягу звернувся до народу, ЦАХАЛ б’є у відповідь

ХАМАС масовано атакував Ізраїль: Нетаньягу звернувся до народу, ЦАХАЛ б’є у відповідь

  • 7 Жовтня, 2023
  • 367 Переглядів
  • 0

В суботу вранці 7 жовтня з сектора Гази бойовиками ХАМАС були масовано запущені ракети по Ізраїлю, у містах пожежі, щонайменше одна людина загинула. Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що країна перебуває у стані війни, але вони переможуть.

Про це повідомили CNNSky News та The Jerusalem Post.

Це безпрецедентний напад ХАМАСу та інших терористів у Газі, подібного якому не було з тих пір, як угруповання прийшло до влади в секторі.

Атака почалася після шостої ранку ракетним обстрілом. Армія оборони Ізраїлю заявила, що «терористична організація ХАМАС почала масований ракетний обстріл території Ізраїлю з сектора Газа, і терористи проникли на територію Ізраїлю в кількох різних місцях».

Над низкою ізраїльських міст було видно великі клубки диму.

Тим часом ЦАХАЛ вже оголосив, що “готовий до війни”.

Міністр оборони країни Йоав Галлант затвердив призов солдат резерву.

Зображення в соціальних мережах показують палаючі автомобілі і пошкоджені будівлі, а ізраїльська служба швидкої допомоги повідомила, що одна людина загинула і щонайменше 15 отримали поранення.

Зйомки з мобільних телефонів також показують, як бойовики Хамасу намагаються дістатися Ізраїлю морем, використовуючи невеликі човни, і, що дуже незвично, кілька палестинських бойовиків, схоже, перетнули кордон за допомогою парашутів.

Сирени повітряної тривоги пролунали по всьому південному і центральному Ізраїлю, а в містах Тель-Авів, Ашкелон, Явне і Кфар-Авів пролунали вибухи.

Ізраїльські військові наказали жителям прикордонних міст залишатися вдома і заявили, що вони завдають ударів по цілях у секторі Гази.

Міністр оборони Йоав Галант, зазначається, прямує до Тель-Авіва для отримання термінової інформації, а прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу скликав екстрене засідання кабінету міністрів з питань безпеки.

Глава військового крила палестинського ісламістського руху ХАМАС Мухаммед ад-Дейф оприлюднив відеозвернення, в якому оголосив про початок операції проти Ізраїлю і заявив, що палестинське бойове угрупування “випустило 5000 ракет по ворожих позиціях, аеропортах і військових позиціях”.

Тисячі ізраїльтян стікалися до донорських центрів, відгукнувшись на заклик Магена Давида Адома (MDA) здавати кров

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу зробив публічну заяву з приводу масованої атаки з боку ХАМАС, заявивши, що країна перебуває у стані війни, але вони переможуть, пише The Times of Israel.

“Громадяни Ізраїлю, ми перебуваємо у стані війни. І ми переможемо.

Ворог заплатить таку ціну, якої він ніколи раніше не знав.

Я доручив, перш за все, очистити від терористів громади, в які вони проникли, і ця робота триває.

Я віддав наказ про широкомасштабний призов резервів, щоб відповісти у війні, якої ворог ніколи не бачив. Ми ведемо війну, і ми вийдемо з неї переможцями”, – зазначив Нетаньягу.

За даними ЗМІ, надходять повідомлення про загиблих і майже 300 поранених, оскільки бойовики проникають у низку південних міст, а по центру і півдню країни випускають тисячі ракет.

Армія оборони Ізраїлю завдала удару по південному регіону та населеним пунктам поблизу сектору Гази кількома оперативними силами у рамках операції, яку вона назвала «Залізні мечі».

 «Операційні командири прибувають, щоб керувати боєм у всіх районах», – пояснив підполковник ЦАХАЛ Деніел Хагарі. «Паралельно ми ініціювали призов резервістів до різних підрозділів ЦАХАЛу».

За даними Хагарі, близько 2200 ракет було випущено з сектора Газа по території Ізраїлю. Одночасно відбулося кілька проникнень на територію Ізраїлю в південній частині країни.

Численні загони ЦАХАЛу, в тому числі спецпідрозділи, були розгорнуті на периферії Гази і беруть участь у різних зонах бойових дій для захисту жителів південного регіону. Десятки бойових літаків ВПС нещодавно завдали ударів по кількох цілях, що належать терористичній організації ХАМАС, у секторі Газа.

Нагадаємо, вночі 7 жовтня росіяни атакували ракетами “Онікс” Одещину, є влучання в будівлю пансіонату і зерносховище, пошкоджено будинки. Під час ранкового обстрілу окупантами Запорізького району загинула жінка, ще 2 людей травмувалися.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE