Politerno > Україна і світ > Ізраїль відповідає на запуски із Сирії та Лівану й переходить до “повноцінного наступу” на Сектор Гази

Ізраїль відповідає на запуски із Сирії та Лівану й переходить до “повноцінного наступу” на Сектор Гази

  • 11 Жовтня, 2023
  • 559 Переглядів
  • 0

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що Ізраїль переходить до “повноцінного наступу” на Сектор Гази. Ізраїльські сили оборони повідомили, що зафіксували кілька запусків із Сирії по території Ізраїля

“Я зняв усі обмеження, ми відновили контроль над територією і переходимо до повноцінного наступу.

У вас буде можливість змінити реальність тут. Ви бачили, яку ціну доводиться платити, і ви побачите зміни. ХАМАС хотів змін у Газі, але все зміниться на 180 градусів від того, про що він думав.

Вони пошкодують про цей момент, Газа ніколи не повернеться до того, що було.

Хто б не прийшов обезголовлювати, вбивати жінок, жертв Голокосту – ми знищимо його всіма силами і без компромісів”, – сказав Галлант військам на кордоні з Газою, пише The Times of Israel.

Згодом речник ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі заявив, що знищення високопоставлених членів ХАМАС є головним пріоритетом.

За словами Хагарі, ЦАХАЛ не припинить зусиль з ліквідації високопоставлених представників ХАМАСу: “Це наш головний пріоритет”.

До того Хагарі повідомив, що ізраїльська армія ліквідувала міністра економіки бойовиків ХАМАС Джавада Абу Шамалу.

Станом на день 10 жовтня кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок нападу ХАМАС перевищила 1 000 осіб, щонайменше 3418 дістали поранень.

Також ізраїльські сили оборони заявили, що з Лівану та Сирії були запущені ракети по території півночі Ізраїлю, у відповідь ЦАХАЛ обстріляв пости в обох країнах.

15 ракет було випущено з Лівану по Західній Галілеї, викликавши сирени в кількох містах. Чотири снаряди були перехоплені системою протиповітряної оборони «Залізний купол», а решта впали на відкритих територіях, не завдавши шкоди чи поранень, повідомили в ЦАХАЛ.

Спочатку військові заявили, що завдали артилерійських ударів у відповідь на ракетний обстріл, а згодом додали, що танки обстріляли два пости, що належать терористичному угрупуванню “Хезболла”.

Трохи пізніше протитанкова керована ракета була запущена з Лівану по бронетехніці поблизу міста Авівім на півночі країни, повідомили в ЦАХАЛ. Жоден військовий не постраждав. Військові заявили, що у відповідь на атаку бойовий вертоліт завдав удару по третьому посту Хезболли.

«ЦАХАЛ готовий до будь-яких сценаріїв і продовжуватиме захищати жителів Держави Ізраїль», – йдеться у заяві військових.

Пізніше у вівторок Голанські висоти були обстріляні з Сирії з мінометів. Армія оборони Ізраїлю заявила, що кілька снарядів перетнули територію Ізраїлю та впали на відкриті території, не завдавши шкоди.

"Нещодавно було ідентифіковано кілька запусків із Сирії на територію Ізраїлю, частина з яких перетнула територію країни та, ймовірно, впала на відкритій місцевості", - зазначили військові Ізраїля.

Також сили оборони повідомили, що солдати ЦАХАЛ відповідають артилерійськими та мінометними снарядами в напрямку джерела обстрілу в Сирії.

Нагадаємо, новий пакет військової допомоги США для України на 200 млн доларів може бути оголошений уже в середу 11 жовтня. Туди увійдуть ракети AIM-9 і TOW, боєприпаси для HIMARS.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE