Politerno > Україна і світ > Стало відомо, що ввійде до нового пакету військової допомоги США на $200 млн

Стало відомо, що ввійде до нового пакету військової допомоги США на $200 млн

  • 10 Жовтня, 2023
  • 302 Переглядів
  • 0

Новий пакет військової допомоги США для України на 200 млн доларів може бути оголошений уже в середу 11 жовтня. Туди увійдуть ракети AIM-9 і TOW, боєприпаси для HIMARS.

ПРо це повідомляє журналістка “Голосу Америки” Карла Бабб.

За даними Бабб, до нового пакета американської військової допомоги увійдуть ракети AIM-9 і TOW, боєприпаси для систем HIMARS, високоточні авіаційні боєприпаси, а також 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди.

Крім того, там мають бути обладнання для боротьби з безпілотниками, протитанкові гранатомети AT4, боєприпаси для стрілецької зброї та “багато іншого”.

Цей пакет допомоги буде профінансований із коштів, які Пентагон заощадив через помилку в обліку. Вони дозволяють відправляти Києву зброю та боєприпаси, незважаючи на виключення нової допомоги Україні з тимчасового законопроєкту про витрати, прийнятого Палатою представників минулими вихідними, щоб запобігти шатдауну.

Нагадаємо, начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш повідомив, що з 06:00 ранку 10 жовтня російські війська завдають масованих ударів по Авдіївці Донецької області.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE