Politerno > Україна і світ > УП опублікувала вирок втікачу Злочевському, безпідставно засекречений ВАКС

УП опублікувала вирок втікачу Злочевському, безпідставно засекречений ВАКС

  • 18 Жовтня, 2023
  • 341 Переглядів
  • 0
Злочевський - Бурісма

“Українська правда” опублікувала засекречений вирок ексміністру екології Миколі Злочевському, який не поніс реального покарання за багатомільйонний хабар, заплативши штраф і донати на ЗСУ.

Про цке йдеться у матеріал УП.

Офіційна причина засекречення в тому, що засідання, на якому обговорювали угоду зі слідством, відбувалось у закритому режимі. 

Як пояснили у САП, ініціатором закриття виступив захист. На це було дві підстави: у суді розголошували інформацію про обладнання, куплене для армії, а також медична інформація про одного з родичів підсудного.

Однак, по-перше, закритий режим може бути лише частковим, на момент оголошення непублічної інформації, не обов’язково приховувати весь розгляд.

А по-друге, закритий розгляд не означає автоматичне засекречення вироку. Для цього однаково мають бути окремі підстави.

У вироку можна засекретити інформацію частково – саме ту, яка не має бути публічною і для захисту якої суд переходив у закритий режим.

Текст вироку, який вдалося дістати УП, свідчить: у ньому немає ані даних про озброєння для армії, ані лікарської таємниці. У документі просто не було що секретити. Він мав бути оприлюднений у реєстрі.

Вищий антикорупційний суд у відповідь на запит УП не став пояснювати, чому засекретив весь текст вироку Злочевському.

Нагадаємо, Служба безпеки України в ніч на 18 жовтня атакувала безпілотниками військовому таборі біля аеродрому “Халіно” у Курській області.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE