Politerno > Україна і світ > Попри обіцянки Зеленського розпродати президентські літаки, їх поки не виставлятимуть на торги

Попри обіцянки Зеленського розпродати президентські літаки, їх поки не виставлятимуть на торги

  • 20 Жовтня, 2023
  • 463 Переглядів
  • 0

Державне авіаційне підприємство (ДАП) Україна поки не продаватиме президентський авіапарк, як це обіцяв Зеленський перед виборами.

 Про це йдеться у матеріалі DW.

Зазначається, що зараз для перевезення вищих посадових осіб держави підприємство використовує три літаки (Airbus A-319-115, Ан-74ТК-300Д, Ан-148-100В) і один робочий вертоліт (Мі-8МТВ-1).

“Державне авіаційне підприємство” Україна не ініціювало виставлення на торги для продажу повітряні судна, які експлуатує”, – повідомив глава ГАП.

Більш того, держпідприємству не вистачає літаків власного авіапарку для виконання літерних рейсів. Тому ГАП залучає для цього приватні компанії, зазначив Крайній.

Нещодавно авіакомпанія “Роза вітрів”, яку пов’язують з групою “Приват” Ігоря Коломойського, виграла тендер на здійснення перевезень перших осіб держави за 35,1 млн грн.

У серпні 2019 року Зеленський, який у квітні перед виборами обіцяв “продати до чортової матері” літаки, на яких пересувається глава держави, заявив, що відмовився від ідеї.

Нагадаємо, голова Національного банку Андрій Пишний прокоментував прийнятий парламентом закон щодо довічного фінмоніторингу політично значущих осіб (РЕР) та пояснив, що ніхто довічно не буде “тероризувати” ексчиновників перевірками.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE