Politerno > Україна і світ > “Відрядження на відпочинок”: у міськраді Ужгорода провели обшуки

“Відрядження на відпочинок”: у міськраді Ужгорода провели обшуки

  • 1 Листопада, 2023
  • 325 Переглядів
  • 0

Служба безпеки України та Національна поліція провели серію обшуків у адмінбудівлі Ужгородської міської ради: перевіряли обставини виїзду за кордон місцевих депутатів.

Про це повідомляють пресслужби СБУ та Нацполіції.

За даними слідства, для виїзду за межі України чиновники міськради вносили недостовірні відомості до офіційних документів про службові відрядження.

Так для оформлення зарубіжної поїздки посадовці використовували фіктивні запрошення від афілійованих іноземних організацій.

Для маскування злочинної діяльності фігуранти не реєстрували таку “кореспонденцію”, а підписані листи на закордонні “відрядження” не вносили до системи електронного документообігу міськради.

За наявними даними, під час таких “відряджень” посадовці насправді виїжджали на зарубіжний відпочинок під час війни.

Зазначається, що для з’ясування всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності тривають слідчі дії у межах кримінального провадження щодо незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Санкція статті передбачає покарання до 9 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 1 листопада російські загарбники скинули дві авіабомби на дитячий садок у Бериславському районі Херсонської області, зруйнувавши споруду.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE