Politerno > Україна і світ > Автор статті у Time Шустер дав зрозуміти, що спілкувався лише з діючими радниками Зеленського

Автор статті у Time Шустер дав зрозуміти, що спілкувався лише з діючими радниками Зеленського

  • 3 Листопада, 2023
  • 506 Переглядів
  • 0

Журналіст Саймон Шустер повідомив, що для своєї статті в журналі Time, яка викликала суспільний резонанс, він спілкувався тільки з нинішніми радниками президента Володимира Зеленського.

Про це Шустер розповів в коментарі УП.

“Якщо уважно прочитати текст, там не йдеться про колишніх радників, не йдеться про “колишніх співробітників” офісу президента. Ми говоримо про нинішніх радників президента Зеленського. Слово “колишній” ніде не зустрічається, в жодному реченні.

І якщо вже говорити про це, то Олексій Арестович не працює в офісі президента з весни-літа 2022 року. Тоді був останній раз, коли ми з ним розмовляли”, – зазначив Шустер.

Шустер вважає, що люди хотіли говорити анонімно, щоб привернути увагу до проблем не піддаючи себе ризику. Він також зазначив, що провів три тижні у Києві, зустрічався з великою кількістю людей про різні проблеми.

І одна з тем, про яку планує писати Шустер – складнощі контрнаступу та необхідність технологічного прориву для України. Про це ж уже писав і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у колонці для The Economist.

Також журналіст зазначив, що не очікував такої суспільної реакції на статтю, і це стало для нього сюрпризом.

Як повідомлялося, американський журнал Time опублікував статтю щодо проблем, з якими стикається президент Володимир Зеленський під час війни, починаючи від ситуації на фронті та міжнародної підтримки, і закінчуючи боротьбою з корупцією.

Посилаючись на членів оточення президента, автор статті Саймон Шустер зазначає, що після останнього візиту до США Зеленський почувається “розлюченим”.

Мовляв, на другому році війни у Зеленського вже не зберігся “звичний блиск його оптимізму, його почуття гумору, його схильність оживляти зустрічі у військовій кімнаті жартом або непристойним жартом”.

Автор написав, що дехто з оточення Зеленського переконаний, що президент "обманює себе". "У нас немає варіантів. Ми не виграємо. Але спробуйте йому це сказати", – сказав неназваний представник автору матеріалу.

Нагадаємо, генерал-майору Віктору Хоренку невідомі причини відставки з посади командувача Сил спецоперацій, подання на його звільнення головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не робив.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE