Politerno > Україна і світ > Заміна командувача ССО пов’язана з політичними інтригами, а не продиктована військовою необхідністю, – Бутусов

Заміна командувача ССО пов’язана з політичними інтригами, а не продиктована військовою необхідністю, – Бутусов

  • 4 Листопада, 2023
  • 1211 Переглядів
  • 0

Юрій Бутусов

Командувач ССО ЗСУ генерал Хоренко заявив, що президент Зеленський звільнив його без відома самого Хоренка і без погодження його безпосереднього начальника – головнокомандувача ЗСУ Залужного.

Сьогодні під час інтерв’ю генерал-майор Віктор Хоренко, командувач Силами спеціальних операцій ЗСУ, дізнався від журналістів про своє звільнення. Відповідний указ оприлюднено на сайті президента Володимира Зеленського. Хоренко заявив в коментарі, що його безпосередній начальник – головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не знає про зняття Хоренко з посади, і сам Хоренко також почув про це від повідомлення у ЗМІ.

Таким чином, Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський втрутився в кадрові рішення у Збройних силах порушивши процедуру звільнення командувача Сил спеціальних операцій.

Сам президент у своєму вечірньому зверненні ніяк не пояснив, чому він знехтував правами Залужного. А просто оголосив про звільнення Хоренка та призначення нового командувача ССО Сергія Лупанчука.

Джерела Цензор.Нет у керівництві ЗСУ підтверджують, що ні звільнення Хренка ні призначення Лупанчука з Залужним не обговорювалось та не погоджувалось.

Які висновки ми можемо зробити з заяви Хоренка?

1. Офіс президента демонстративно образив генерала, причини цієї неповаги президент навіть не вважає за необхідне пояснювати військовим та суспільству.

2. Заміна командувача ССО пов’язана з політичними інтригами, а не продиктована військовою необхідністю, інакше б Залужного запитали. Таким чином Офіс президента свідомо послаблює вплив в армії Залужного.

3. Коли Зеленському та його піарникам вигідно – вони прикриваються Залужним та кажуть, що він сам ухвалює усі рішення. Але насправді вертикалі управління та відповідальності в армії не існує, бо кадрові рішення на себе перебирає сам Зеленський та його офіс, тобто Андрій Єрмак. Так само вони ухвалюють рішення в обхід Залужного щодо інших призначень на інші командні посади в армії.

4. Зеленський боїться Залужного як можливого конкурента на майбутніх виборах. Зміна командувача ССО ЗСУ без погодження з самим головнокомандувачем може бути попередженням про кадрові кадрових рішення як по інших вищих керівниках армії так і по самому Залужному.


Нагадаємо, журналіст Саймон Шустер повідомив, що для своєї статті в журналі Time, яка викликала суспільний резонанс, він спілкувався тільки з нинішніми радниками президента Володимира Зеленського.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE