Politerno > Тернопільщина > В Тернополі СБУ та НАБУ затримали депутата райради Тимчія та адвоката Лукашова за вимагання хабара у $300 тисяч

В Тернополі СБУ та НАБУ затримали депутата райради Тимчія та адвоката Лукашова за вимагання хабара у $300 тисяч

  • 8 Листопада, 2023
  • 6277 Переглядів
  • 0

В Тернополі працівники СБУ та НАБУ викрили депутата Тернопільської райради Володимира Тимчія та його адвоката Ростислава Лукашова, які вимагали 300 тис. доларів за вирішення «земельного» питання.

Гроші чоловіки вимагали з підприємця, який мав намір купити агрофірму із землями на території Тернопільського району. Власник фірми, місцевий аграрій Орест Самотяга теж підбурював бізнесмена до підкупу судді, депутата та його спільника, щоб зменшити юридичну тяганину. В коментарі ZAXID.NET Орест Самотяга зазначив, що він до цієї справи не причетний.

За даними слідства, у власника одного з аграрних підприємств Тернопільської області під час оформлення документів для продажу цього підприємства та належних йому земельних ділянок виник судовий спір з місцевою ОТГ щодо права власності на землю. У зв’язку з цим аграрій підбурив потенційного покупця до надання неправомірної вигоди у сумі 20 тис. дол. США судді Господарського суду Тернопільської області за прийняття рішення на його користь, а також 300 тис. дол. США заступнику керівника ОТГ та адвокату за неперешкоджання в оформленні права власності та відмову від оскарження рішення суду.

Після цього заступник керівника ОТГ та його спільник почали вимагати за свої «послуги» від покупця підприємства 300 тис. дол. США неправомірної вигоди.

Кваліфікація дій підозрюваних:

  • депутат Тернопільської районної ради — ч. 4 ст. 368 КК України;
  • адвокат — ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України;
  • керівник аграрного підприємства — ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 3  ст. 369 КК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Тимчій Володимир Богданович – депутат Тернопільської районної ради від “За майбутнє” і одночасно заступник голови Велиборезовецької громади. Уродженець цього села та юрист за фахом.

Фігурантами затримання є також адвокат Ростислав Лукашов і місцевий аграрій Орест Самотяга.

Головою Великоберезовецької ОТГ є Андрій Галайко, теж партійний поплічник нардепа Івана Чайківського. Дуже сумнівно, що він був не в курсі процесів.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE