Politerno > Україна і світ > Уряд призначив в.о. міністра молоді та спорту

Уряд призначив в.о. міністра молоді та спорту

  • 9 Листопада, 2023
  • 495 Переглядів
  • 0

Кабінет міністрів ввечері 9 листопада призначив тимчасового виконувача обов’язків міністра молоді та спорту – ним став заступник відправленого у відставку Вадима Гутцайта Матвій Бідний.

повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

“Кабінетом міністрів України тимчасово покладено виконання обов’язків міністра молоді та спорту України на Бідного Матвія Вікторовича”, – йдеться в повідомленні.

Бідному 43 роки. До призначення заступником глави Мінмолодьспорту влітку 2020 року він був директором департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту в цьому ж міністерстві протягом 2016-2020 років. Також, як пишуть у мережі, має досвід роботи тренером, керівником фітнес-клубу, помічником глави юридичної компанії, менеджером з продажів і консультантом народного депутата.

Вадим Гутцайт подав заяву про відставку напередодні. На посту міністра молоді та спорту він перебував з 4 березня 2020-го.

Як заявив голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія, відставка Вадима Гутцайта з посади міністра молоді та спорту України пов’язана з призначенням його головою Національного олімпійського комітету України.

“Там буде багато роботи. На цьому треба зосереджуватись. Там дуже багато завдань. У тому числі й завдання щодо того, як протидіяти на спортивному фронті питанню участі російських спортсменів у міжнародних змаганнях. Він йде фултайм та концентрується на цьому питанні”, – процитував Арахамію «Укрінформ».

При цьому за словами керівника фракції більшості, у влади поки що немає кандидата на посаду міністра молоді та спорту, тому його обов'язки виконуватиме заступник.

Нагадаємо, в Україні залишилось лише двоє мільярдерів – це бізнесмени Рінат Ахметов та Віктор Пінчук.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE