Politerno > Україна і світ > Експрем’єра Британії призначили новим очільником МЗС королівства

Експрем’єра Британії призначили новим очільником МЗС королівства

  • 13 Листопада, 2023
  • 380 Переглядів
  • 0

Експрем’єр-міністра Великої Британії Девіда Кемерона 13 листопада призначили новим міністром закордонних справ королівства.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на повідомлення британського уряду.

Крім того, у рамках перестановок в уряді Ріші Сунака ексгалаву МЗС Джеймса Клеверлі призначили міністром внутрішніх справ замість Суелли Бравермен.

Браверман звільнили з посади міністра внутрішніх справ після її резонансної статті, у які вона звинуватила лондонську поліцію в упередженості на користь пропалестинських протестів.

Кемерону надали шляхетний титул довічного перства, щоб він міг обійняти посаду у Кабінеті міністрів. 

У Британії володарям довічного перства надається титул барона і право на місце в Палаті лордів, якщо вони мають відповідний вік та громадянство.

Офіс Сунака повідомив 13 листопада, що король Чарльз III схвалив надання Кемерону місця у Палаті лордів, дозволяючи йому повернутися до уряду, незважаючи на те, що він не був обраним членом парламенту.

Кемерон був відсутній на політичній арені понад сім років після того, як у липні 2016 року після референдуму про вихід Великої Британії з ЄС залишив посаду прем’єр-міністра.

Нагадаємо, екснардепа від ОПЗЖ Іллю Киву засудили до 14 років ув’язннення з конфіскацією майна за кількома статтями Кримінального кодексу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE