Politerno > Україна і світ > Фаріон “здала” ФСБ проукраїнського студента в Криму – Ташева назвала “злив” злочином

Фаріон “здала” ФСБ проукраїнського студента в Криму – Ташева назвала “злив” злочином

  • 13 Листопада, 2023
  • 736 Переглядів
  • 0

Екс-нардепка Ірина Фаріон, яка нещодавно заявила, що не може назвати українцями тих захисників, які говорять російською, знову потрапила в скандал − на цей раз одіозна філологиня своїм постом у соцмережі “здала” російським силовикам проукраїнського студента у Криму.

Після скандальної заяви про військових і протестів студентів проти Фаріон, мовознавиця стала масово публікувати скриншоти з постів на свою підтримку.

Зокрема, 8 листопада вона опублікувала скриншот листа проукраїнського студента 1 курсу з Криму Максима Глебова.

У листі було вказано ім’я та прізвище відправника, а також йшлося про те, що родом він із Керчі, а навчається на філологічному факультеті в Сімферополі. 

У коментарях до поста Фаріон відразу попросили приховати дані хлопця (зокрема, його прізвище), щоб не наражати його на небезпеку. Але мовознавиця відмовилася це зробити і пригрозила заблокувати користувача за таку пораду.

“Не давайте порад, коли вас не просять. У мене прикрите прізвище? Ви своє чого сховали? Заблокувати?”, − написала Фаріон. 

Після цього російські Telegram-канали повідомили, що до Глебова у Криму навідалася російська ФСБ і забрала до центру по боротьбі з екстремізмом.

Про те, що хлопця розшукали, повідомили донощики з “Кримського СМЕРШу”. Згідно з повідомленням у Telegram-каналі, опублікованих Фаріон даних “виявилося достатньо”, щоб схопити хлопця.  

У мережі також опублікували відео з “розкаянням” студента, як це часто роблять окупанти.

Хлопця посадили на фоні російського триколора і змусили записати відеозізнання, на якому він говорить, що з ним “провели інтелігенту бесіду” і що він “повністю відмовляється від своїх поглядів, бо розуміє, що був неправий”.

На відео хлопець виглядає пригніченим.

Подальша доля студента невідома.

Фаріон наразі ніяк не прокоментувала ні відео з хлопцем, ні свої дії, які призвели до затримання студента у Криму.

Постійна представниця президента у Криму Таміла Ташева у Facebook назвала злочином оприлюднення екс-нардепкою Іриною Фаріон листа студента з окупованого півострова, після чого його забрала ФСБ та пообіцяла притягнути Фаріон до відповідальності.

"Це ницість, і злочин, викладати назагал повідомлення, від людини, яка пише тобі з тимчасово окупованої території. Я щодня спілкуюсь з такими громадянами з Криму, ми в представництві президента України в Автономній Республіці Крим здійснюємо системний моніторинг так званих "судів" над нашими громадянами, які своїми діями "дискредитують" збройні сили країни агресора. Зараз ми знаємо про щонайменше 535 таких "дискредитацій".

За словами Ташевої, при цьому їй би і в голову не прийшло виставити в публічний простір особисту переписку, наражаючи людину на небезпеку.

"Як представник президента України в АР Крим буду вчиняти дії, щоб притягнути до відповідальності за означені дії дану громадянку (Фаріон – ред.)", - зазначила Ташева.

Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram, у свою чергу, заявив, що за фактом розголошення конфіденційної інформації звернувся до Служби безпеки "для належного реагування".

Нагадаємо, експрем’єр-міністра Великої Британії Девіда Кемерона 13 листопада призначили новим міністром закордонних справ королівства.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE