Politerno > Україна і світ > Росія вперше не потрапила до Виконавчої ради ЮНЕСКО

Росія вперше не потрапила до Виконавчої ради ЮНЕСКО

  • 15 Листопада, 2023
  • 434 Переглядів
  • 0

Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури вперше не обрала Росію до складу одного зі своїх основних органів – Виконавчої ради.

Про це повідомила “Європейська правда”  з посиланням на президента Володимира Зеленського у Twitter (X).

Як стверджує український президент, Росію вперше в історії “вигнали зі складу Виконавчої ради ЮНЕСКО”.

“Епоха російського впливу закінчилася, і це справедливо. Російським терористам не місце на чолі важливих міжнародних організацій. Міжнародна роль Росії далі буде тільки слабшати”, – додав він.

Виконавча рада ЮНЕСКО – один із трьох ключових органів Організації (поруч із Генеральною конференцією та Секретаріатом), який керує її бюджетною та програмною діяльністю.

Рада налічує 58 членів, яких обирає Генеральна конференція – дорадчий орган, до складу якого входять усі члени ЮНЕСКО. Члени Виконавчої ради обираються за квотним принципом, причому квоти виділяються для кожного регіону, за відносною більшістю голосів.

Росія входила до групи ІІ “Східна Європа”, від якої обрали Сербію (137 голосів), Албанію (134), Словаччину (117) та Чехію (99).

Нагадаємо, Національний університет “Львівська Політехніка” звільнив Ірину Фаріон з посади професорки кафедри української мови на тлі її звинувачень у бік військових в тому, що вони спілкуються російською мовою. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE