Politerno > Україна і світ > Нацрада перевірить “5 канал” через ефір із Фаріон

Нацрада перевірить “5 канал” через ефір із Фаріон

  • 16 Листопада, 2023
  • 440 Переглядів
  • 0

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку 5 каналу через трансляцію програми “Рандеву з Яніною Соколовою”, де гостем була колишня народна депутатка Ірина Фаріон.

Про це повідомляє “Укрінформ“.

Зазначається, що таке рішення прийняли на засіданні 16 листопада.

За словами члена Нацради Максима Онопрієнка, приводом до проведення моніторингу стали листи уповноваженого Верховної Ради з прав людини та Служби безпеки України.

Онопрієнко зауважив, що за результатами проведення моніторингу програма має ознаки порушення закону “Про медіа”, який забороняє поширення дискримінаційних висловлювань щодо національності, віку, статі та інших ознак.

Терміни проведення перевірки з 7 по 15 грудня 2023 року.

В інтерв’ю журналістці Соколовій екснардепка Фаріон звинуватила військових, зокрема бійців “Азову” та 3-ї ОШБр, в тому, що вони спілкуються російською мовою. Вона заявила, що “не може назвати” їх українцями. ЇЇ висловлювання викликали хвилю обурення в суспільстві. 

Національний університет “Львівська Політехніка” звільнив Ірину Фаріон з посади професорки кафедри української мови на тлі її звинувачень у бік військових в тому, що вони спілкуються російською мовою. 

Нагадаємо, Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури вперше не обрала Росію до складу одного зі своїх основних органів – Виконавчої ради.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE