Politerno > Україна і світ > “Немає плану на 2024 рік”: Безугла закликала Залужного піти у відставку, СБУ просять перевірити нардепку

“Немає плану на 2024 рік”: Безугла закликала Залужного піти у відставку, СБУ просять перевірити нардепку

  • 27 Листопада, 2023
  • 1141 Переглядів
  • 0

Народна депутатка від «Слуги народу» Мар’яна Безугла заявила, що головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний має піти у відставку.

Про це вона написала у Facebook.

За її словами, військове керівництво не надало жодного плану на 2024 рік і пропозицій для зміни системи Збройних сил України.

«Всі їхні пропозиції щодо мобілізації зводяться до того, що треба більше людей», — стверджує Безугла.

Народна депутатка також заявила, що ця проблема наростала влітку на Ставці верховного головнокомандувача і в парламенті під час планування бюджету на 2024 рік.

«Ми питали: “Під що планувати? Як ви бачите війну? Чому створення бригади, а не доукомплектування наявних? […] Чи закладати кошти під ротацію і демобілізацію? Що з навчанням? Що з ротаціями?”», — пише депутатка.

Вона також додає, що військові лише стверджували, що їм «треба забирати не менше 20 тисяч громадян на місяць».

Це все, за словами парламентарки, призвело до того, що напруження наростало.

«Зараз ситуація така, що якщо військове керівництво не може надати ніякого задуму на 2024 рік, то таке керівництво має піти», — резюмувала вона.

Тим часом на публікацію Безуглої відреагував очільник громадської організації «Демократична сокира» і військовий Юрій Гудименко. Він попросив Службу безпеки вважати його пост офіційною заявою про злочин.

Гудименко стверджує, що якщо Безугла «знає сенс того, що говорить», то вона вчиняє злочин, передбачений ч. 1 ст. 328 Кримінального кодексу України. А якщо «не знає, що говорить, але говорить», то, на його думку, це злочин за ст. 259КК України.

«Паперову версію [заяви про злочин] відправлю завтра», — сказав Гудименко.

Нагадаємо, музей Алларда Пірсона передав Національному музею історії України артефакти з чотирьох музеїв Криму, які були представлені на виставці “Крим: золото й таємниці Чорного моря” та майже 10 років зберігались у Нідерландах.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE