Politerno > Україна і світ > Болгарія не пропускала Захарову, тому Лавров летів на зустріч ОБСЄ, оминаючи країну

Болгарія не пропускала Захарову, тому Лавров летів на зустріч ОБСЄ, оминаючи країну

  • 30 Листопада, 2023
  • 492 Переглядів
  • 0

Міністр закордонних справ РФ Сергєй Лавров прибув у столицю Північної Македонії на міністерську зустріч ОБСЄ через Грецію, а не Болгарію, через рішення Софії не дозволяти проліт речниці МЗС РФ Марії Захарової.

Про це повідомляє російське агентство ТАСС, пише “Європейська правда”.

Лавров вже прибув до Скоп’є, його літак прямував над Туреччиною і Грецією, хоча спершу очікували, що борт МЗС РФ полетить через Болгарію. 

“Як стало відомо ТАСС, болгарська сторона відмовила у прольоті літака глави МЗС РФ, якщо на борту буде перебувати офіційна речниця російського дипломатичного відомства Марія Захарова”, – пише агентство.

У розпорядженні ТАСС нібито є відповідна нота офіційної Софії, де зазначено, що дозвіл на проліт російської делегації “не стосується директора департаменту інформації та друку МЗС Росії Марії Захарової, яка фігурує у санкційному списку”.

Лавров, як відомо, також під санкціями ЄС.

Раніше, коментуючи наданий дозвіл, МЗС Болгарії уточнило, що він не поширюється на інших членів делегації Лаврова, які перебувають під санкціями ЄС, і це зазначено у відповідній ноті болгарської сторони. 

Як відомо, міністри закордонних справ України і чотирьох держав ЄС – Естонії, Латвії, Литви і Польщі – бойкотують зустріч у Скоп’є через присутність на ній Лаврова. 

Нагадаємо, Держаудитслужба (ДАСУ) за результатами фінансового аудиту та планової перевірки  виявила фінансові порушення у діяльності ПАТ “Центренерго” на суму 5,5 млрд грн. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE