Politerno > Україна і світ > Міністерська зустріч ОБСЄ: українська делегація вчинила демарш під час виступу Лаврова

Міністерська зустріч ОБСЄ: українська делегація вчинила демарш під час виступу Лаврова

  • 30 Листопада, 2023
  • 488 Переглядів
  • 0

Українська та декілька інших делегацій залишили зал засідань міністерської зустрічі ОБСЄ у Скоп’є під час виступу глави МЗС Росії Сергєй Лавров.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

Українська делегація у повному складі вийшла з зали, коли російський міністр почав свій виступ. При цьому Україну підтримали і кілька інших делегацій, перелік яких поки невідомий.

Лавров, який виступав російською, у якийсь момент перервася і, вочевидь, відреагував на події в залі англійською мовою: “Ви не могли б залишити мене на самоті, будь ласка? Дякую”.

Після завершення виступу Лавров одразу залишив зал засідань.

У вівторок МЗС України оголосило про відмову міністра Дмитра Кулеби від участі в зустрічі ОБСЄ через рішення організаторів запросити на засідання главу МЗС РФ Сергєя Лаврова.

Згодом глави МЗС країн Балтії та Польщі приєдналися до бойкоту зустрічі ОБСЄ.

Також стало відомо, що ще кілька міністрів бойкотують зустріч ОБСЄ, але не оголосили про це публічно.

Держсекретар США Ентоні Блінкен залишив зустріч ОБСЄ до прибуття туди Лаврова. Не з’явився на засіданні і головний дипломат ЄС Жозеп Боррель.

Також повідомлялося, що міністр закордонних справ РФ Сергєй Лавров прибув у столицю Північної Македонії на міністерську зустріч ОБСЄ через Грецію, а не Болгарію, через рішення Софії не дозволяти проліт речниці МЗС РФ Марії Захарової.

Нагадаємо, в ніч на 30 листопада стався вибух на Байкало-Амурській магістралі в Північномуйському тунелі ім. Бессолова, який знаходиться в Бурятії на території РФ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE