Politerno > Україна і світ > Тарнавський заявив, що ЗСУ згортають деякі операції через брак снарядів

Тарнавський заявив, що ЗСУ згортають деякі операції через брак снарядів

  • 18 Грудня, 2023
  • 762 Переглядів
  • 0

Командувач оперативно-стратегічного угрупування військ “Таврія” Олександр Тарнавський повідомив агентству Reuters, що Збройні сили зіткнулися з нестачею артилерійських снарядів і згорнули деякі військові операції.

Про це повідомляє Reuters.

“Є проблема з боєприпасами, особливо пострадянськими (снарядами) – це 122 мм, 152 мм. І сьогодні ці проблеми існують по всій лінії фронту. Обсяги, які ми маємо сьогодні, не є достатніми для нас сьогодні, враховуючи наші потреби. Тому ми їх перерозподіляємо. Ми переплановуємо завдання, які ми ставили перед собою, і робимо їх меншими, тому що нам потрібно їх забезпечити”, – зазначив Тарнавський.

За словами командувача, твердить видання, “нестача артилерійських снарядів є “дуже великою проблемою”, а скорочення іноземної військової допомоги впливає на стан справ на полі бою”.

Командувач уточнив, що захисники на південно-східному фронті перейшли до оборони на одних ділянках, але намагаються наступати на інших.

Він додав, що російські війська також стикаються з проблемами з боєприпасами, але не розкрив деталей.

Нагадаємо, довіра громадян України до президента Володимира Зеленського знизилась з 84% у грудні 2022 року, до 62% у грудні 2023, а довіра до ЗСУ і головнокомандувача Валерія Залужного складає відповідно 96% і 88%. Водночас 59% громадян одночасно довіряють і Зеленському, і Залужному.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE