Politerno > Україна і світ > Це запрошення до ЗСУ, санкцій немає: у Міноборони пояснили слова Умєрова про мобілізацію за кордоном

Це запрошення до ЗСУ, санкцій немає: у Міноборони пояснили слова Умєрова про мобілізацію за кордоном

  • 21 Грудня, 2023
  • 394 Переглядів
  • 0

У Міністерстві оборони заявили, що міністр Рустем Умєров закликає всіх українців долучатися до Збройних сил, але питання про механізм покарання або юридичного тиску на чоловіків за межами України зараз не стоїть.

Welt з посиланням на інтерв’ю Рустема Ум’єрова телеканалу WELT TV, газетам “Bild” і “Politico”, написав, що українські чоловіки у віці 25-60 років, які проживають в Німеччині та інших країнах, наступного року мають з’явитися у призовні пункти ЗСУ, інакше до них будуть застосовані санкції.

З огляду на викликаний заявою Умерова резонанс, пояснення “Інтерфакс-Україна” надав начальник управління преси та інформації МОУ Іларіон Павлюк. Він зазначив наступне:

“Міністр закликає приєднуватися до Збройних сил усіх громадян України, де б вони не перебували. Від того, що ви не отримали повістку, не зникла загроза Україні.

Чи стосується це тих українців, які перебувають за кордоном? Безумовно. Захищати країну під час війни – конституційний обов’язок усіх громадян. Якщо питання про механізм покарання чи юридичного тиску на тих, хто за межами України, то зараз на порядку денному цього немає”.

За його словами Палюка, в опублікованому інтерв’ю Умєрова “були зміщені акценти”, а йшлося про необхідність донести до українців за кордоном, як важливо їм приєднатися до армії.

У Міноборони заявили, що завдань, які стосуються рекрутингу, поліпшення механізму мобілізації, поліпшення системи підготовки тощо – більш ніж достатньо.

“Утім, ще раз про важливе: повістка – це лише повідомлення громадянину, що він потрібен державі для захисту. З цього погляду дивно чекати особистого запрошення під кінець другого року повномасштабної навали. Чули про війну в Україні? Вважайте, що вас запрошено. Ідіть уже. Ідіть, як пішли всі ті, хто стояв у чергах у військовослужбовців у лютому 22-го”, – додав Павлюк.

Нагадаємо, парламент прийняв у другому читанні законопроєкт №7457 про легалізацію медичного канабісу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE