Politerno > Україна і світ > Більшість українців виступають за повернення трансляцій з Ради – опитування

Більшість українців виступають за повернення трансляцій з Ради – опитування

  • 8 Січня, 2024
  • 455 Переглядів
  • 0

Понад 57% громадян виступають за поновлення онлайн-трансляції засідань Верховної Раді на телеканалі “Рада”, ще близько 65% українців вважають, що журналісти мають бути присутні на засіданнях парламенту навіть під час воєнного стану.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, яке провів фонд “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова на замовлення “Руху Чесно” з 8 по 15 грудня 2023 року.

Згідно з опитуванням, не погоджуються з тезою про необхідність доступу журналістів до засідань 11% українців, а з необхідністю трансляції не згодні близько 14% громадян.

Щодо регіонального розрізу, то позиція всіх регіонів дуже схожа. Відмінним є лише відсоток мешканців східних та центральних регіонів, що не погоджуються з необхідністю відкрити журналістам доступ до парламенту та відновити онлайн-трансляції телеканалу “Рада”, що можна пояснити безпековими питаннями.

Як нагадують у “Чесно”, переважну більшість часу це скликання парламенту працювало в закритому режимі. Такий формат, зазначають у Русі, досить зручний для більшості нардепів, адже журналісти не можуть безпосередньо слідкувати за їхньою роботою в сесійній залі і не можуть, як раніше, отримати коментар у кулуарах.

Нагадаємо, росіяни випустили по Україні 59 засобів повітряного нападу − ракет різного типу і “Шахедів”; 18 ракет і всі 8 “Шахедів” вдалося збити.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE