Politerno > Україна і світ > Телеканал “Рада” звільнив сімох працівників через сюжет з МНС РФ під час евакуації на Херсонщині

Телеканал “Рада” звільнив сімох працівників через сюжет з МНС РФ під час евакуації на Херсонщині

  • 13 Червня, 2023
  • 932 Переглядів
  • 0

У продакшені телеканалу «Рада» звільнили сімох співробітників після того, як в ефірі телемарафону показали кадри, ймовірно, евакуації людей, яку проводили працівники МНС РФ на тимчасово окупованій території Херсонщини.

Про це повідомив директор ТОВ «Кінокіт» Максим Онанко в коментарі «Детектору медіа».

«Кінокіт» виготовляє контент для телеканалу «Рада» для забезпечення цілодобового інформаційного марафону «Єдині новини». У компанії стверджують, що повністю усвідомлюють свою відповідальність за цю прикру помилку.

За словами директора, керівництво компанії провело екстрену нараду «через цю надзвичайну ситуацію», на якій з’ясували причини її виникнення. 

Сімох співробітників, «які допустили грубе порушення трудових обов’язків», звільнять. Ідеться про шеф-редактора випуску, редактора, випускового редактора, режисера монтажу, режисера АСБ, режисера підготовки випуску й асистента режисера на плейауті.

Крім того, як додав Онанко, компанія наклала штрафи на керівників відділів, що відповідають за певні напрями роботи.

«У компанії “Кінокіт” зробили відповідні висновки із цієї помилки, посилили контроль за підготовкою і видачею випуску в ефір, ужили всіх потрібних заходів із метою недопущення такої ситуації у майбутньому», — резюмував директор.

Кадри з МНС росії у сюжеті про евакуацію на Херсонщині телеканал «Рада» показав увечері 9 червня. Показ відео тривав близько 10 хвилин.

Як повідомлялося, колишні й теперішні власники продакшн-компанії «Кінокіт», яка отримала 86 мільйонів на створення контенту (зокрема ефірні блоки спільного телемарафону «Єдині новини») для парламентського телеканалу «Рада», пов’язані з заступником глави Офісу президента Кирилом Тимошенком.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що наступ ЗСУ на окуповані Росією території сходу й півдня України показав перші ознаки успіху.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE