Politerno > Україна і світ > На махінаціях з оборонкою викрили полковника ЗСУ та бізнесмена

На махінаціях з оборонкою викрили полковника ЗСУ та бізнесмена

  • 19 Січня, 2024
  • 530 Переглядів
  • 0

Правоохоронці викрили ще одну схему розкрадання державних коштів на оборонних замовленнях для Сил безпеки та оборони України.

Про це повідомляє СБУ та Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Повідомляється, що в результаті комплексних заходів у Києві “на гарячому” 15 січня затримали начальника одного з управлінь Командування Сил підтримки ЗСУ та його спільника – гендиректора компанії-постачальника оборонних товарів.

Йдеться про полковника ЗСУ та керівника львівської компанії, які налагодили схему “відкатів” під час укладання контрактів.

За даними слідства, військовий посадовець мав отримати від підприємця хабар у розмірі майже 45 тисяч доларів США. За цю суму він обіцяв укласти договір про поставки оборонних товарів для ЗСУ.

СБУ затримала обох фігурантів під час передачі першого “траншу” – 14,6 тисяч американських доларів.

При цьому сума запланованої угоди підприємця із Збройними силами становила 36 млн грн.

У ході більше ніж 30 обшуків на робочих місцях та за адресами проживання фігурантів у Києві та Львові правоохоронці вилучили:

▪️ ⁠комп’ютери, мобільні телефони, носії електронної інформації, документи та чорнову бухгалтерію із доказами злочинної схеми;

▪️ ⁠майже 10 млн готівки у гривневому еквіваленті, походження якої з’ясовується.

Військовому інкримінують одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, а генеральному директору фірми – надання такої неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає таку неправомірну вигоду будь-яких дій з використанням службового становища.

Суд обрав їм запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення застави – 10 млн грн кожному.

Нагадаємо, журналісти Bihus.info провели розслідування і дізналися, як було організовано стеження за командою проєкту у заміському комплексі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE