Politerno > Україна і світ > “Єрмак, ви довольні?” – Ніколов про статтю FT про тиск та стеження за журналістами в Україні.

“Єрмак, ви довольні?” – Ніколов про статтю FT про тиск та стеження за журналістами в Україні.

  • 20 Січня, 2024
  • 634 Переглядів
  • 0

Журналіст Юрій Ніколов прокоментував статтю видання Financial Times про тиск та стеження за журналістами в Україні.

Про це він повідомив у Facebook.

“Що Єрмак, ви довольні? Такого заголовку хотіли у “Financial Times”? Все радує? Як і тоді, коли у номерах “бігусів” якісь “невстановлені особи” монтували таємні камери та готували виходку у мене вдома? Зеленському в моніторінгу знову напишете, що це опозиційні ЗМІ і порохоботи розганяють хвилю критики?” – наголосив журналіст.

За словами Ніколова, найбільшим ризиком цієї операції є те, що про це скажуть на Заході.

“Щоб не дай боже не склався наратив, що у нас з журналістами обходяться так само як і в Роіссі. Щоб не дай боже не формувався імідж України, як малої Роіссі, якій значить і не треба допомагати, а варто справді залишити її Путєну, раз вона все рівно така сама.

І я не спілкувався з автором цієї публікації. Це повністю їхнє рішення, що писати про нас. Якби у мене спитали – я б спробував пошукати слова, які б не кидали тінь на Україну, особливо у дні, коли США вагаються чи давати гроші Україні, чи інвестувати і далі в захист нашої демократії. Рівно рік тому ми чекали на завершення Рамштайну, щоб опублікувати розслідування, що потім призвело до крутих реформ і хоча б якихось відставок та арештів. Тоді Байден дякував Зеленському за боротьбу з корупцією. І у “Financial Times” та всіх інших світових медіа були геть інші заголовки”, – наголосив Ніколов.

Він додав, що проблема України – не Бігус чи Ніколов, проблеми інші – окупанти і корупціонери.

Financial Times опублікувало статтю про тиск, стеження та фізичні погрози журналістам в Україні. Видання зазначає, що подібні події “кинули тінь на роботу Володимира Зеленського щодо захисту свободи ЗМІ”.

Раніше журналіст-розслідувач Юрій Ніколов заявив, що14 січня до його квартири ломилися невідомі чоловіки, які намагалися його залякати. В одному з анонімних Telegram-каналів "Карточный офис" (який пов'язують з Офісом Президента) було опубліковано пост із відео та фото з місця події.

Голова парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин заявив, що це є перешкоджанням журналістській діяльності.

У поліції Києва повідомили, що проводять перевірку за фактом погроз журналісту Ніколову.

Нагадаємо, Печерський районний суд 19 січня за клопотанням Офісу генпрокурора обрав запобіжний захід інвестбанкіру, засновнику Concorde Capital Ігорю Мазепі у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 349 мільйонів гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE