Politerno > Україна і світ > ФСБ висадила з Іл-76 російських VIPів, у моргу Бєлгорода лише 5 тіл, – ГУР

ФСБ висадила з Іл-76 російських VIPів, у моргу Бєлгорода лише 5 тіл, – ГУР

  • 25 Січня, 2024
  • 577 Переглядів
  • 0

За даними ГУР МОУ, на борту літака Іл-76, який напередодні впав у Бєлгородській області РФ, мали перебувати російські високопосадовці, однак в останній момент ФСБ заборонила їм сідати на борт. Після інциденту до місцевого моргу доставили лише п’ять тіл.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов у коментарі “Радіо Свобода” 25 січня.

За його словами, про це українській розвідці стало відомо вже після аварії Іл-76.

Він також додає, що російським рятувальникам не дозволили зробити огляд місця падіння літака.

“На борту справді мали перебувати декілька VIP-ів офіційних від військово-політичного представництва держави-агресора. Їхні прізвища відомі і будуть названі, матеріали будуть надані в рамках міжнародного розслідування.

Але в останній момент ФСБ фактично наказало їм не сідати на цей борт і скористатись іншими видами транспорту. Ця інформація була вже з’ясована після того, як подія сталася.

Представники російського МНС, які приїхали на місце події, були фактично вигнані представниками ФСБ і військовими, і їм не дали можливість здійснити, згідно з протоколом, огляд місця і локалізацію цієї трощі”, – зазначив Юсов.

Він також звертає увагу, що на відео з місця падіння літака не видно рештків людських тіл. А до місцевого моргу у Бєлгороді, за агентурними даними, напередодні доставили лише п’ять тіл.

Ця кількість, власне, відповідає кількості особового складу екіпажу, того самого Іл-76 – того самого літака, який знаходився у складі Військово-космічних сил Росії, додав Юсов.

Нагадаємо, уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець виступає проти того, аби в Україні розширювали повноваження ТЦК. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE