Politerno > Україна і світ > Партнери готові надавати Україні F-16, але повинно все бути готове для їх використання – Ігнат

Партнери готові надавати Україні F-16, але повинно все бути готове для їх використання – Ігнат

  • 25 Січня, 2024
  • 264 Переглядів
  • 0

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що партнери готові надавати Україні F-16, але питання в тому, чи все готове, щоб літаки працювали в Україні.

Про це він сказав в ефірі телемарафону.

“Тому дуже часто ми бачимо різні терміни, різні прогнози від різних країн і від різних експертів. Зрозуміло, що повинно все бути готове – і пілоти, і інфраструктура, і інженери, і інші чинники, про які менше говорять. Багатоцільові літаки  це авіаційні комплекси і потрібно комплексно підходити до вирішення їх розміщення в Україні, взяття на озброєння і головне, що нам потрібно, бойове застосування”, – наголосив Ігнат.

За його словами, нині підготовка не завершена, тому партнери не передають літаки.

“Нам потрібно, щоб вони працювали і били по окупантах із повітря, прикривали повітряний простір, відтісняли російську авіацію подалі від наших кордонів і знищували “шахедів”, – додав речник.

Нагадаємо, Велика Британія запропонувала Німеччині варіант, як бути з небажанням Берліна давати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE