Politerno > Україна і світ > Британія запропонувала Німеччині рішення щодо ракет Taurus для України – ЗМІ

Британія запропонувала Німеччині рішення щодо ракет Taurus для України – ЗМІ

  • 24 Січня, 2024
  • 416 Переглядів
  • 0

Велика Британія запропонувала Німеччині варіант, як бути з небажанням Берліна давати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на газету Handelsblatt.

За інформацією видання, яке посилається на “дипломатів і урядовців”, план полягає в тому, що Німеччина передає свої Taurus до Британії, а вона, натомість, передає Україні додаткові далекобійні ракети Storm Shadow.

Стверджується, що цю пропозицію Лондон передав Берліну кілька тижнів тому, але про подальші рішення в цьому напрямку не повідомлялось.

У канцлера Німеччини коментувати повідомлення відмовились.

Питання отримання ракет Taurus із дальністю до 500 кілометрів активно порушується з літа минулого року. ЗМІ повідомляли, що Берлін не бажає йти на такий крок, побоюючись ескалації через удари своїм ракетами по території РФ та інфраструктурі Кримського мосту.

Раніше заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк заявив, що отримання Україною далекобійних німецьких ракет Taurus не спричинить радикальної зміни ситуації на полі бою, але дуже розширить можливості українських військових.

У німецькому уряді на початку року натякали, що ще не готові надати Україні цю зброю. 

Згодом прем’єр-міністр Баварії, голова Християнсько-соціального союзу (ХСС) Маркус Зьодер заявив, що Німеччина повинна поставити далекобійні крилаті ракети в Україну.

Нагадаємо, Україна веде переговори з Євросоюзом щодо встановлення таких міграційних правил ЄС, які б допомогли забезпечити повернення більшої кількості українців додому 2025 року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE