Politerno > Україна і світ > Окупанти атакували Україну 35 “Шахедами”, майже половину збили Повітряні сили

Окупанти атакували Україну 35 “Шахедами”, майже половину збили Повітряні сили

  • 30 Січня, 2024
  • 240 Переглядів
  • 0

У ніч на 30 січня росіяни атакували Україну 35-ма ударними БпЛА типу “Shahed-136/131”, 15 ворожих дронів вдалося знищити.

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ у Telegram.

“Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України знищено 15 ворожих БпЛА у межах Миколаївської, Сумської, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської та Київської областей”, – зазначають ПС.

Окупанти запустили ударні безпілотники з трьох напрямків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ (РФ) та мис Чауда (тимчасово окупований Крим). Частину “Шахедів” росіяни спрямували по прифронтових територіях, намагаючись уразити інфраструктуру паливно-енергетичного сектору, цивільні та військові об’єкти біля лінії фронту та держкордону з Росією.

До відбиття повітряного нападу залучали авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Сил оборони України.

Також окупанти ударили двома зенітними керованими ракетами С-300 по Донеччині.

Нагадаємо, під час засідання щодо обрання запобіжного заходу екскерівнику Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Олександру Лієву, якого звинувачують в розкраданні 1,5 млрд грн, стали відомі подробиці укладання скандальних контрактів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE