Politerno > Україна і світ > Орбан назвав умову, за якої погодиться розблокувати €50 млрд для України

Орбан назвав умову, за якої погодиться розблокувати €50 млрд для України

  • 30 Січня, 2024
  • 347 Переглядів
  • 0

Угорський прем’єр Віктор Орбан підтвердив, що минулої суботи Будапешт направив до Брюсселя компромісний варіант угоди щодо розблокування фінансування ЄС для України в обсязі €50 євро, який полягає у тому, щоб допомогу затверджувати щорічно.

Про це Орбан заявив в інтерв’ю французькому виданню Le Point, яке оприлюднила пресслужба угорського прем’єра, передає “Європейська правда”.

За словами Орбана, компроміс полягає у тому, що фінансування Україні виділятиметься за умови, “якщо ви гарантуєте, що кожного року ми будемо вирішувати, чи будемо продовжувати надсилати ці гроші, чи ні”. Тобто по суті це означає можливість для Угорщини щорічно блокувати допомогу.

Орбан зазначив, що це щорічне затвердження також має відбуватись одноголосно усіма членами ЄС.

“На жаль, ця позиція розуміється або інтерпретується деякими країнами як засіб щорічного шантажу…Наша позиція полягає в тому, що мова йде не про шантаж вето, а про відновлення і збереження єдності Європейського Союзу”, – заявив Орбан.

Нагадаємо, посли країн Великої сімки (G7) зустрілися з відомими українськими журналістами через стурбованість щодо зменшення свободи преси в Україні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE