Politerno > Україна і світ > Кремль переконує, що під час катастрофи Іл-76 загинули українські військовополонені, але передавати тіла не хоче — ГУР

Кремль переконує, що під час катастрофи Іл-76 загинули українські військовополонені, але передавати тіла не хоче — ГУР

  • 30 Січня, 2024
  • 355 Переглядів
  • 0

Представник ГУР МО Андрій Юсов заявив, що росіяни не хочуть віддавати Україні тіла військовополонених, які нібито загинули під час авіатрощі Іл-76. 

Під час телемарафону він наголосив, що саме РФ виступила з заявою про їх загибель, і це єдине, на що зараз можна опиратися в аналізі ситуації. 

"Наразі немає готовності по передачі тіл з того боку. Однак з нашого боку така робота триває, — наголосив Юсов. — Якщо підтвердиться найгірше, зробимо все можливе, аби забрати наших захисників зі щитом чи на щиті". 

Юсов додав, що можливий варіант, що на борту літака одночасно перевозили і боєприпаси, і полонених. Останніх могли використати як живий щит. До того ж обставини цього інциденту були провокативними — росіяни вперше не попередили українську сторону, що перевозитимуть захисників авіатранспортом, аби домовитися про "режим тиші" над Бєлгородом. 

"Враховуючи, що літак був завантажений на третину, за їх версією, то там могли бути й припаси, бо для цього цей літак переважно і використовувався. Там могли бути і боєприпаси,  люди — це могло бути як живий щит, тому це треба ретельно зʼясовувати. Робота в цьому напрямку триває", — сказав Юсов.

Нагадаємо, угорський прем’єр Віктор Орбан підтвердив, що минулої суботи Будапешт направив до Брюсселя компромісний варіант угоди щодо розблокування фінансування ЄС для України в обсязі €50 євро, який полягає у тому, щоб допомогу затверджувати щорічно.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE