Politerno > Україна і світ > ЗЕЛЕНСЬКИЙ ПРИЗНАЧИВ СИРСЬКОГО НОВИМ ГОЛОВНОКОМАНДУВАЧЕМ ЗСУ

ЗЕЛЕНСЬКИЙ ПРИЗНАЧИВ СИРСЬКОГО НОВИМ ГОЛОВНОКОМАНДУВАЧЕМ ЗСУ

  • 8 Лютого, 2024
  • 398 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський призначив генерал-полковника Олександра Сирського головнокомандувачем Збройних сил України.

Про це Зеленський ологлосив у зверненні.

 

Я  призначив генерал-полковника Сирського Головнокомандувачем Збройних Сил України.

Відсьогодні до керівництва Збройними Силами України приступає нова управлінська команда. Я хочу, щоб бачення війни було єдиним і в наших воїнів у Роботиному чи Авдіївці, і в Генеральному штабі та на Ставці.

Я провів десятки розмов із командирами різного рівня. Зокрема, сьогодні говорив із бригадними генералами Андрієм Гнатовим (екскомбриг 36-ї бригади), Михайлом Драпатим (екскомбриг 58 бригади), Ігорем Скибюком (екскомбриг 80-ї бригади) та полковниками Павлом Палісою (комбриг 93 бригади) і Вадимом Сухаревським (комбриг 59 бригади).

Усі вони розглядаються на керівні посади в армії та служитимуть під проводом найбільш досвідченого українського командувача. Він має успішний досвід захисту – провів Київську оборонну операцію. Він має також і успішний досвід наступу – Харківської визвольної операції”, – зазначив Зеленський.

Станом на 18:45 на сайті президента немає указів про звільнення Валерія Залужного і призначення Сирського. Також Зеленський розповів, що у четвер говорив із генералами Євгеном Мойсюком та Михайлом Забродським.

Президент також подякував генералу Валерію Залужному “за два роки захисту”.

“Відверто поговорили сьогодні про те, що потребує змін в армії. Термінових змін. Я запропонував генералу Залужному бути й надалі разом у команді Української держави. Буду вдячний за його згоду”, – написав він.

Перед чим міністр оборони Рустем Умєров повідомив про рішення щодо необхідності зміни керівництва Збройних Сил України.

"Сьогодні було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва Збройних Сил України. Щиро вдячний Валерію Федоровичу (Залужному) за всі досягнення та перемоги", - заявив Умєров.

За словами міністра оборони, Валерію Залужному випало одне з найскладніших завдань – керувати Збройними силами України під час війни з Росією.

Він зазначив, що ЗСУ разом з усім народом нашої країни продемонстрували всьому світові, що Україна буде боротись за своє та за своїх, незважаючи на те, з яким ворогом має справу. Наші воїни відбили навалу агресора, захистили державність і продовжують щодня захищати нашу незалежність.

"Але війна не залишається однаковою. Війна змінюється та вимагає змін. Бойові дії 2022, 2023 та 2024 – це три різні реальності. 2024 принесе нові зміни, до яких мусимо бути готові. Потрібні нові підходи, нові стратегії", - підкреслив Умєров.

Нагадаємо, підозрюваному в держзраді народному депутату групи “Платформа за життя і мир” Нестору Шуфричу оголосили нову підозру – в фінансуванні Росгвардії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE