Politerno > Україна і світ > США відправлять конфісковані російські кошти Естонії для використання в Україні 

США відправлять конфісковані російські кошти Естонії для використання в Україні 

  • 17 Лютого, 2024
  • 252 Переглядів
  • 0

США відправлять кошти, отримані від російської контрабанди, в Естонію на користь України, заявив представник Міністерства юстиції США сьогодні 17 лютого на Мюнхенській конференції з питань безпеки.

Це вже вдруге, коли оперативна група KleptoCapture Міністерства юстиції США надає конфісковані російські активи в розпорядження України, і вперше Вашингтон передає такі активи іноземному союзнику з прямою метою допомогти країні, в яку два роки тому вторглася армія президента Владіміра Путіна, повідомляє Міністерство юстиції США.

“Сьогоднішня заява демонструє непохитну рішучість Сполучених Штатів і наших естонських партнерів перекрити президенту Путіну доступ до західних технологій, на які він покладається для ведення незаконної війни проти України”, — сказала Ліза Монако.

Згідно із заступником генерального прокурора США Лізою Монако, США перерахують майже 500 тисяч доларів, отриманих від ліквідації нелегальної мережі, яка намагалася імпортувати до Росії високоточний американський верстат. США перехопили спроби експорту інструменту, а саме координатно-шліфувальний верстат, який може допомогти у розробці небезпечної зброї, що використовується в оборонних цілях і для розповсюдження ядерної зброї. Естонія використає кошти на проєкт, спрямований на прискорення оцінки збитків і критично важливий ремонт української системи розподілу і передачі електроенергії, яка неодноразово ставала мішенню російських ракетних атак.

Нагадаємо, Уранці 17 лютого на Східному напрямку підрозділами Повітряних сил знищено одразу три ворожі літаки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE