Politerno > Україна і світ > Блокування кордону: Дроздов пояснив, чому спочатку потрібно задати питання українській владі

Блокування кордону: Дроздов пояснив, чому спочатку потрібно задати питання українській владі

  • 21 Лютого, 2024
  • 2198 Переглядів
  • 0

Замість проклинати поляків – може, варто спитати своїх царевичів, чому в них така німа й імпотентна позиція? Чому не оприлюднюють даних по кожному трейдеру? Де список кінцевих зернових бенефіціарів? Чому не ініціюють спільний із поляками моніторинг недобросовісних імпортерів?

Маю марну надію, що наведені нижче пункти трішечки розширять жителям бульбашки розуміння зернової проблематики. Для балансу:

1. Це – в т.ч. СХЕМАТОЗНЕ зерно. Агроексперти його описують так: купив зерно за готівку, отримав оплату на закордонний рахунок – а далі валюта в Україну не заходить, бо ділки, даховані офісом президента, часто кидають підприємство або роблять довідку про банкрутство партнера. Валюта в семизначних цифрах осідає за кордоном.

2. Не Україна продає його, а зернотрейдери. Держава ще й ПДВ відшкодовує бенефіціарам, зареєстрованим у Люксембургах-Кіпрах-Кайманах.

3. 1 млн тонн збіжжя по такій схемі було прокручено лише за 2 літні місяці.

4. 5,2 млрд грн – таку суму збитків від митних махінацій на зерновій угоді озвучила СБУ ще торік.

5. Мережа фіктивних фірм нараховувала 400 структур.

6. Понад 300 фірм перебувають під слідством по несплаті податків на 140 млн доларів.

7. Імпортери нашого зерна в країнах ЄС зареєстровані то на пацієнтів психдиспансерів, то на тікток-блогерів.

8. Румунські розслідувальники ще торік розписали: половина укр.експортерів не подала жодної митної декларації, а більшість поданих документів обробили за 90 хв, тобто на оформлення однієї декларації – 9 хв.

9. Wall Street Journal ще торік писав про такого собі п.Васькова – смотрящого по зерну.

10. Термінали в Одесі належать компанії підсанкційного олігарха з росії Федоричева (володів московським «Динамо» і входить у список Форбс).

А в усьому іншому без змін: хліб – усьому голова, атож. Можна й далі плакати над розсипаним зерном, ніби воно ваше, їй-богу. Ніби з нього мали пекти дешевший для українців хліб, їй-богу.

Остап Дроздов


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE