Politerno > Україна і світ > Українські дрони знищили 10% потужностей НПЗ Росії, у світі подорожчала нафта та пальне

Українські дрони знищили 10% потужностей НПЗ Росії, у світі подорожчала нафта та пальне

  • 19 Березня, 2024
  • 171 Переглядів
  • 0

Внаслідок ударів українських безпілотників по російських нафто-переробних заводах близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росії було виведено з ладу.

Таку оцінку висловив генеральний директор міжнародної енергетичної групи Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст, повідомляє Укрінформ з посиланням на Bloomberg.

“Це, ймовірно, призведе до скорочення експорту на кілька сотень тисяч барелів”, – сказав Торнквіст.
Відео дня

Удари безпілотників цими вихідними вразили кілька НПЗ в Росії, що призвело до зростання ф’ючерсів на дизельне пальне четверту сесію поспіль, в той час як ф’ючерси на бензин зросли на шосту.

Gunvor був великим трейдером російської нафти до 2022 року, але відійшов від торгівлі невдовзі після початку повномасштабної війни РФ проти України.

За оцінками JPMorgan Chase & Co., атаки дронів вивели з ладу близько 900 000 барелів на день російських нафтопереробних потужностей, а для їх відновлення може пройти “кілька тижнів, якщо не місяців”.

Нагадаємо, 17 березня у Краснодарському краї РФ безпілотники атакували нафтопереробний завод у місті Слов’янськ-на-Кубані, внаслідок чого виникла пожежа.

Раніше дрони Служби безпеки України атакували три НПЗ у Самарській області РФ. Ідеться про Новокуйбишевський, Куйбишевський та Сизранський НПЗ. Сумарно ці заводи переробляють на рік близько 25 млн тонн нафти, а це – майже 10% всієї нафтопереробки РФ.

Загалом дрони СБУ за останній час успішно атакували вже 12 нафтопереробних заводів у Росії.

Читайте також: У Держбюджеті знайшли додаткові 5 мільярдів на купівлю дронів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE