Politerno > Тернопільщина > Суд постановив конфіскувати земельні ділянки в депутата Тернопільської облради, якого звинувачують в корупційних діях

Суд постановив конфіскувати земельні ділянки в депутата Тернопільської облради, якого звинувачують в корупційних діях

  • 20 Березня, 2024
  • 1034 Переглядів
  • 0

Правоохоронці склали два протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, щодо депутата Тернопільської обласної ради за ч. 1 ст. 172-5 КУпАП (порушення встановлених законом обмежень щодо подарунків).


За даними обласної прокуратури, депутат у травні 2023 року одержав у подарунок 2 земельні ділянки, що знаходяться у с. Байківці Тернопільського району.

Вказані подарунки не відповідають загальновизнаним уявленням про гостинність, вартість кожної ділянки перевищує визначену законом межу, допустиму для отримання подарунка особою, що виконує функції місцевого самоврядування, а дарувальники не є близькими особами депутата, що є порушенням вимог ч. 2 ст. 23 Закону України «Про запобігання корупції».

Тернопільським міськрайонним судом депутата облради визнано винним та притягнуто до адміністративної відповідальності у виді штрафу у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією земельних ділянок.

Рішення суду ще не набрало законної сили.

“Політерно” уточнило в прокуратурі, про якого саме депутата йде мова. Як нам повідомили, винними визнали колишнього першого заступника голови облради, а нині – депутата від ВО “Батьківщина” Василя Деревляного.

Читайте також: Депутата Тернопільської облради від партії “Довіра” Щиголя затримали за вимагання коштів у військовослужбовця

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE