Politerno > Україна і світ > В Міноборони повідомили головні результати ювілейного «Рамштайну»

В Міноборони повідомили головні результати ювілейного «Рамштайну»

  • 20 Березня, 2024
  • 185 Переглядів
  • 0

Завершилася 20-та зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», головними темами якої були боєприпаси, ППО, винищувачі F-16 і дрони.

За даними Міноборони, представники коаліції країн-партнерів вчергове провели результативну зустріч, головними темами якої були: боєприпаси, ППО, F-16, дрони, пише Mind.

«На засіданні значну увагу надали роботі вісьмох коаліцій спроможностей (Коаліція повітряних сил, Коаліція інтегрованої ППО та ПРО, Коаліція артилерії, Коаліція бронетанкової техніки та маневреності, Коаліція морських спроможностей, ІТ коаліція, Коаліція розмінування, Коаліція дронів)», – зазначено в повідомленні Міноборони.
Головною темою засідання були боєприпаси. Дуже велика кількість країн заявила про пакети допомоги, в які входять снаряди – 155 мм, 152 мм, 105 мм.

Іншим пунктом зустрічі стала ППО. Партнери запевнили в подальшому наданні більшої кількості ракет для українських систем ППО.

Заходи з підготовки F-16 йдуть чітко за планом, йшлося на зустрічі. Україна активно працює з усіма залученими країнами: США, Данією, Бельгією, Нідерландами, Румунією та іншими партнерами.

До дронової коаліції приєдналися декілька нових країн та зробили внески. Перші результати цієї коаліції – очікують в кінці березня.

Канада виділить $40 млн для чеської ініціативи та $7,5 млн на прилади нічного бачення. Країна офіційно приєдналася до Коаліції дронів, яку очолюють Латвія та Сполучене Королівство.

Люксембург також приєднається до артилерійської коаліції, яку очолюють Франція та Німеччина. Країна закупить дрони для України у співпраці з Бельгією та Нідерландами та продовжить підтримку України, доставляючи вкрай необхідне обладнання.

Читайте також: Остін на “Рамштайні” попередив: виживання України – під загрозою

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE