Politerno > Тернопільщина > Здувається «Довіра»: як ганьбиться на Тернопільщині політичний проект місцевих аграріїв

Здувається «Довіра»: як ганьбиться на Тернопільщині політичний проект місцевих аграріїв

  • 21 Березня, 2024
  • 1274 Переглядів
  • 0

Учора детективи НАБУ та САП затримали депутата Тернопільської облради від партії «Довіра»  Олега Щиголя. Його звинувачують у вимаганні відкату у 50%, лише на таких умовах військовослужбовцю погоджувалися надати матеріальну допомогу на лікування.

Минула доба, а однопартійці підозрюваного досі не відреагували на чергове затримання у своїх рядах. Нагадаємо, уже завершено слідство щодо колишнього заступника голови ТОВА Ігора Гайдука, який у 2020-му році став депутатом облради від тієї ж «Довіри». Він попався минулого року в компанії з тодішнім головою облради Михайлом Головком та іншим колишнім заступником голови ТОВА Ігорем Дем’янчуком на вимаганні мегахабара від місцевого підприємця. Правда якщо Головка після затримання однопартійці ще намагалися «відбілити» своїми заявами, то «Довіра» обрала стратегію зробити вигляд, ніби нічого не сталося і їх резонансний скандал не стосується.

Аналогічна ситуація і цього разу. Наразі жодних офіційних заяв з приводу затримання партійці не оприлюднюють.

Найкурйозніше, що на офіційній сторінці «Довіри» в Фейсбуці в передостанньому повідомленні члени партії заявляють, що пишаються Щиголем і його здобутками.

Правда свій офіційний профіль «Довіра» припинала вести ще у 2021 році. І дане повідомлення з «пишанням» датується саме цим роком.

Керівник фракції «Довіра» в облраді Віталій Шафранський, який активно коментував в місцевих телеефірах затримання Михайла Головка, в даному випадку теж мовчить. Як і керівник партії, нардеп з Тернопільщини Микола Люшняк.

– «Довіра» об’єднала найкращих. Це люди, які є активними учасниками суспільних процесів. Вони продемонстрували свою фаховість у різних сферах, патріотизм та відповідальність перед роботою й виборцями, – заявляв Люшняк у 2020-му році одразу після створення ним напередодні виборів політичного проекту.

Традиційно розкручені політичні сили «доїли» місцевий бізнес, а особливо аграріїв, напередодні виборів, щоб отримати фінансовий ресурс на агітацію, натомість згодом політики віддячували донорам лобіюванням і захистом їхніх інтересів,  а також депутатськими мандатами. У 2020-му місцеві аграрії вирішили змінити дану практику та створити власний проект “Довіра”.

Минуло лише кілька років і стало очевидним, якими цінностями живе дана партія. Якихось 15 тисяч гривень стали звабою для чиновника. Саме на такій суму попався Олег Щиголь. Дивує, що заради такого мізеру зі столиці відрядили детективів НАБУ та САП, їх відрядження обійшлося державі дорожче. Незрозуміло, чому таке затримання не могли провести місцеві правоохоронці. Хіба що такі побори були систематичними і мова загалом про значно більші суми, можливо, саме тому детективи проводили обшуки і вивчали фінансову документацію. Тоді можуть виникнути питання і до очільниці обласного департаменту охорони здоров’я Ольги Ярмоленко, яка також є депутаткою облради від «Довіри».

Наразі користується моментом місцевий осередок «Європейської  солідарності», який вчергове виступив з вимогою відправити у відставку керівництво Тернопільської обласної ради.

«Ганебна ситуація, про яку вчора стало відомо суспільству і громадськості з приводу вимагання головою бюджетної комісії, депутатом Тернопільської обласної ради із фракції «Довіра» Олегом Щиголем «відкату» за виділення матеріальної допомоги для поранених воїнів ЗСУ, викликала обурення, і це очевидно.

Тернопільська обласна рада, як вищий представницький орган місцевого самоврядування, мала би бути взірцем допомоги Збройним Силам України та пошани до захисників і захисниць. Натомість, черговий скандал та сором!

 Наша фракція Європейська Солідарність  у Тернопільській обласній раді неодноразово закликала до відставки голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка, його заступників Володимира Болєщука та Ігоря Сопеля і голови бюджетної комісії Олега Щиголя!

Ми бачимо абсолютно певні причинно-наслідкові зв’язки управління Тернопільською обласною радою протягом трьох останніх років. Практично три роки тому була створена фінансово-політична коаліція із фракцій «Свобода», «Слуга народу», «Довіра» та «За майбутнє». Основним завданням якої,  з огляду на діяльність обласної ради, було створення робочих місць для членів своїх партій та лояльних пристосуванців.

Відповідно,  під це створювалися комунальні підприємства, роздувався штат Тернопільської обласної ради. Ми бачили, які заробітні плати були для своїх членів партії. Тому фактично за три роки не те, що не побачили якихось програм чи стратегій розвитку Тернопільщини, ми побачили, як наслідок, високі премії і зарплати для керівництва.

Власне, ось ця свідома споживацька діяльність керівництва Тернопільської обласної ради призвела до одного з найбільших корупційних скандалів в Україні та відставки голови обласної ради Михайла Головка, а тепер і затриманні на отриманні хабаря й голови бюджетної комісії Олега Щиголя.

Тому депутатська фракція політичної партії «Європейська Солідарність» і надалі вимагає відставки керівництва Тернопільської обласної ради, оскільки не може бути довіри до посадовців, які свої захланні інтереси ставлять вище, ніж розвиток краю, зміцнення обороноздатності нашої країни, підтримка і допомога військовослужбовцям і їхнім родинам», – сказано у заяві ЄС.

Читайте також: Депутата Тернопільської облради від партії “Довіра” Щиголя затримали за вимагання коштів у військовослужбовця

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE